Bugün sizlere bambaşka bir post yazıyorum panpalar! Yaklaşık bir senedir, evet yanlış duymadınız bir senedir bu posta hazırlanıyordum. Gel gör ki, her şeyi not aldığım not defterimi kaybetmemle bu posta dair hevesim de kaçmıştı. Hafızası çok güçlü biri de sayılmadığımdan amaaan dedim koyver gitsin. Ama biraz önce zihnimin bana oynadığı bir oyunla bu listeden bir kaç ismi gayet rahat sıralayabildim. Gece insanı oluşumun da buna katkısı vardır sanıyorum ki. Gündüzlere nazaran gece daha çok kafam çalışır. Neyse işte liste demiştim değil mi. Dedim o bir senenin hatırına yazarım ben bu postu. Evet uzun zamandır Kore popüler kültürüyle içli dışlı olunca, Türk popüler kültürüne maruz kaldığım zamanlar bazen bir kültür şoku etkisi yaşıyorum. İşte bu etkiler sırasında maruz kaldığım Türk popüler kültür kişilerini, Kore'dekilerle bağdaştırıyorum, çağrıştırıyorum. Sizin de vardır birbirine benzettiğiniz kişiler vs. Ama bir de benimkilere bakın isterim.

1)  VJ Bülent - Jo Kwon benzerliği. İlk numaramızda en çok benzettiğim kişi yer almaktadır. Bu maddeyi yanlış anlayan okuyucular olacaktır. Ama sizi temin ederim nefret söylemlerini üslup olarak benimsememiş bir blog yazarıyım. İnsanların cinsel tercihleri kendilerinin bilecekleri bir durumdur. Kimsenin kişiliğine bir söz söylemek bana düşmez. Nitekim bu iki kişiyi de şahsen sempatik bulurum. Zaten dış görünüş bakımından çok ama çok benzettiğim iki kişidir bu ikisi. Ama Jo Kwon'un gay barın önünde görüntülendiği dedikodularından ya da Priscilla müzikalinden sonra birer kez daha aklıma gelen bir konudur orası ayrı tabi. Sizce de çok benzemiyorlar mı?

2)  Işıl Alben - Amber Benzerliği. Sıradaki benzerlerim farklı kulvarlardaki iki kişidir. f(x) grubundan Amber ve Galatasaray Bayan Basketbol takımının kaptanı Işıl Alben. Galatasaraylı olmam dolayısıyla çok sevdiğim bir sporcudur Işıl Alben. Hatta ÖSS (Üniversite giriş sınavının ben girerken ki adı) 'ye girdiğim gün okulun bahçesinde gördüğüm, lakin yusuf yusuf sınav heyecanıyla kimim ben, nerdeyim ben gibi soruları kendi içimde cevaplamaya çalışırken gözüm bile görmedi kendisini. Amber ile ilgili benzerliğine gelirsek, sanırım biraz da ikisinin de erkeksi tarzlarından dolayı benzetiyorum. Yoksa yüzleri çok benzemiyor gibi.

3) Bendeniz - Youngjee benzerliği. Bir sonraki benzerlerimizden birini siz sanıyorum adını bile duymamışsınızdır. Bendeniz'i tanırsınız herhalde, ben şarkılarını çok haz alarak dinlerim sürekli. Hatta mp3'ümde, telefonumda falan şarkıları eksik olmaz. Bir gün bir tv showu izlerken de Youngjee ile tanıştım. Biliyorsunuzdur Kore'de tv showların sonunda o zaman çıkan son klipler yayınlanır. Normalde show videosunu izlerken bu şarkılar çıktı mı anında kapatırım ama Youngjee'nin bir şarkısı çıkınca kalakalmıştım. Ardından indirip dinlemeye başladım. Çok beğenmiştim, ama birine benziyor bu birine benziyor derken karışık çalan mp3'ümde bu şarkının ardından birden Bendeniz çıkıverdi. Oha dedim günlerdir kaybolmamış eşeği arıyormuşum. İkisinden de birer şarkı veriyorum. Müzik olsun, ses renkleri olsun, tarz olsun her açıdan benzetiyorum bu ikiliyi.


4) Bülent Ersoy - Bae Yong Joon benzerliği. Biliyorum şu an içinizden sövenler var oralarda. Bae Yong Jun, Kore'de çok sevilen karizmatik ve yakışıklı bir abimiz. Bülent Ersoy derken şimdiki halini kastetmiyorum yalnız, ameliyat olmadan önceki halini söylüyorum. Winter Sonata zamanları bana hep Bülent Ersoy'un gençlik fotoğraflarını anımsatmıştır. Bu yüzden söylemeseydim içimde kalacaktı. Bu madde dolayısıyla gelebilecek her türlü nefret yorumlarına kapalıyım... :D

5) Keremcem - Lee Dong Wook benzerliği. Zaten bir Koreli ile bir Türk'ün birebir benzemesi milyonda bir ihtimal falandır. O yüzden benzetmeye çalışırken çok kasmadım, isterim ki siz de kasmayın. Genel görünüşe, havasına, tarzına, oynadığı rollere falan bakacak olursak bence Lee Dong Wook'un Türkiye'deki karşılığı Keremcem'dir. Elit, romantik, centilmen yakışıklı jön imajları ve gülüşleri ikisinin de hemen hemen aynı bence.

6) Meltem Cumbul - Bada benzerliği. İlk kpop gruplarından olan S.E.S grubunun bir üyesi olan, 2003'ten beri solo kariyerine devam eden ama çok da medyatik olmayan kızımız Bada'yı ise Meltem Cumbul'a çok benzetmekteyim. Özellikle bakışları ve gülüşleri bana birbirlerini çağrıştırıyor. Benzer fotolar bulamamam sizi yanıltmasın, cidden benziyorlar bence.

7) Erol Büyükburç - Kim Bo Sung benzerliği. Kore'de Elvis Presley vari tarzıyla tanınan, herkes tarafından sert,  taş fırın erkeği oluşuyla bilinen Kim Bo Sung'un,  Türkiye'nin Elvis Presley bayisi olan ve masaya elini vurup saksı değilim ben diye haykıran Erol Büyükburç ile benzerliğini görmezden gelemezdim.  Kim Bo Sung denilen adamın ne işle uğraştığını tam olarak bilmiyorum oyuncu galiba, ama variyety showlarda çok kez bu adama atıfta bulunulduğuna rastlayıp her seferinde olmasa da sık sık Erol Büyükburç mu la o şaşkınlığı yaşıyorum.

8) Ebru Polat - Hyuna benzerliği. Şimdi bir tarafı aşağılayıp bir tarafı göklere çıkarmak isteyen okuyucularım olacaktır biliyorum. Ama hiç kusura bakmaycağnız canlar ama ikisinin de tarzları aynı. Gerek kliplerinde, gerek şarkılarında, gerek hal ve hareketlerinde, gerek giyim kuşamlarında hiç bir fark görmüyorum. Hyuna severler, pıtırcıklarını tabi ki Ebru Polat ile kıyaslamak istemeyeceklerdir. Ama o at gözlüklerini bir kenara bırakıp bir kez daha bakın derim. Çok benzediklerini göreceksiniz.

9) Mehmet Ali Erbil - Lee Hwi Jae benzerliği. Lee Hwi Jae'yi ilk kez 2009 yılında izlemiştim. Ve o ilk programdan beri bu herif ne kadar bizim Memedali'ye benziyor la diye düşünüyordum. İkisinin de sunucu oluşu belki de bu çağrışıma zemin hazırladı bilemeyeceğim. Ama üslupları çok benzemese de tip bakımında çok benzetiyorum ikisini de. Karakterleri de benzer aslında, ikisi de deli dolu ele avuca sığmıyor.

10) Gökhan Kırdar - Shin Song Woo benzerliği. İtiraf ediyorum bu benzerliği bu postu yazmaya başlayınca buldum. Bir taraftan şarkı dinleyip bir taraftan blog yazında böyle ilhamlar gelebiliyor bazen. E Gökhan Kırdar'ın şarkısı çıktı, çok da severim, kime benziyor ki acaba Gökhan Kırdar derken şakkadanak da buluverdim. Biraz zorlama bir arayış olsa da bulduğum sonucun arkasındayım. Şimdilerde Rommate programında yer alan şarkıcı ve müzikal oyuncusu Shin Song Woo ile acayip benzemiyorlar mı la.

Koreli Ünlülerin Türk Benzerleri 2!

20 yorum Blogger 20 Facebook

  1. Sinem'ciğim bu yazını çok beğendim. Özellikle Ebru Polat ve Hyuna benzerliği fikrine gönülden katıldığımı söylemek istedim. ^o^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehe sağol canım. O konuda çok eleştiri alacağım gibi geliyor ama en azından bir kişi bana katıldı. :D

      Sil
  2. Ferhat göcer ile kim yoo sin cok benziyor

    YanıtlaSil
  3. hani serdar ortaç onun tam koreli gibi gözleri var :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Ortaç'ı ben de çok düşündüm, ama benzetebileceğim bir Koreli bulamadım açıkçası. :D

      Sil
    2. jet li serdar ortaç

      Sil
    3. Wang Yi - Serdar Ortaç (Koreli değil tabi ki ama çin dışişleri bakanıymış) :D

      Sil
  4. Super olmus :D
    Neslihan Atagül ile Wang Hye Ji yi çok benzetiyorum ben özellikle gülerken:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler! ^^
      İkisini de tanımıyordum aslında, ama googleladım ağız tipleri ve gülüşleri cidden benziyormuş. :)))

      Sil
  5. Can Gürzap ve Cheon Ho-Jin aşırı benzettigim iki oyuncu. İkisinin de dizilerini izleyerek yorum yapıyorum gerçekten şaşırtıcı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk olan aktörü tanımıyordum, lakin baktım şimdi acayip benziyorlar. Teşekkürler paylaştığın için! :D

      Sil
  6. VJ Bülent - Jo Kwon benzerliği gerçekten iki kardeşin benzerliği gibi var. Özellikle ballada grubundan olmasına rağmen harika kkap dans yeteneği olan Jo Kwon'un o dansları yaparken ki ifadeleri bana da VJ Bülent'i andırıyor hep. Ayrılsak da Beraberiz izleyerek büyümüş biri olarak "laptop recai" ve "kkap kwon"un aşırı benzerliği kanısındayım tartışmasız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle benim de en çok benzettiğim kişiler onlar. Hatta Jo Kwon'u ilk gördüğüm anda VJ Bülent'e benzetmiştim. Benim gibi düşünmene sevindim. :)

      Sil
  7. Lee Hwi Jae Süheyl uygur'a acayip benziyor aslında bir bakın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benziyorlar biraz, karakterleri falan da benziyor. :))

      Sil
  8. Yalnız asıl turkler korelilere benzer mesala nogay cepni tatar vs turkleri bulursan direk benzetebiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle ünlüler aradım başta ama Türkiye'de pek bulamadım.

      Sil
  9. aslında çok bilinmeyen çekik ünlülerimiz varda adlarını bilmiyorum

    YanıtlaSil
  10. türklerin korelilere benzemesi daha uygun değil mi? sizce korelilere benzeyen birinin oraya gitmesi nasıl olurdu? annem de kore dizilerindeki oyuncuları gördüğünde onlara benzediğimi söylemişti. park shin hye nin resimlerini gördüm tesadüfen. gözlerimiz çok benziyor(gözlerim iri ama düşük göz kapaklıyım onlar gibi). zaten aynı ten, göz, saç rengi. yalnızca saçım iri dalgalı kıvırcık ve yüzüm küçük, çeneye doğru biraz V. 1.75 boy 55 kilodayım. kore'ye yüksek lisans için gitmek istiyorum. onlara benzediğim için bana karşı iyi davranırlar mı diye merak ediyorum. bana orada hiç dikkat çekmezsin, seni kendilerinden sanırlar diye yakın kişiler takılıyor. inşallah gidip görürüm. onlar kime benzetecekler bilmem.

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top