Beyaz Gün... Bildiğimiz 14 Şubat sevgililer gününden pek bir farkı yoktur aslında. Daha önce anlattığım Pepero Günü gibi ticari amaçla çıkarıldığı çok belli olan bir gündür. Beyaz gününün ayrıntılı tarihini özelliklerini aşağıda Japon abladan dinleyebilirsiniz.
Japon kaynaklı olduğu düşünülmesine karşın Japonya'nın yanında Güney Kore, Çin ve Tayvan'da da kutlanılmaktadır. 14 Şubat'tan tam bir ay sonra 14 Mar'tadır. Bir de bu tarihin bir ay sonrası yani 14 Nisan var onu da o tarihte anlatacağım. Şimdilik Beyaz Gün ile idare edin panpalar. 
14 Şubat diye kutladığımız sevgililer günü Uzak Doğu'da erkeklerin sevgililer günü olarak geçer. Yani o gün kızlar erkeklere hediyeler alıp sevgilerini gösterirler. 14 Mart ise biz kızların sevgililer günüdür. Bu günde sadece erkekler kızlara hediye almaktadır. Erkekler, sevgililerine hediye almakla kalmazlar, bazen de bu günü aşklarını itiraf etmek için kullanabilirler. Ama şu çocuk bana çikolata verdi aman bana aşıkmış demeyin, çünkü genellikle tanıdıkları, arkadaş ya da yakın oldukları tüm kadınlara hediyeler vermektedirler. Annesi olsun, ablası olsun, sunbeasi olsun, arkadaşı olsun... Genç kızlar popülerliklerini aldıkları çikolata miktarına göre ölçebiliyorlar kimi zaman.
 Biz de 14 Şubat yalnızı olmakla kalmıyoruz, bir de 14 Mart Beyaz Günzede oluyoruz. Arkadaş siz çikolata, çiçek satacaksınız diye biz neden depresyona sürükleniyoruz yahu. Çıkarmayın böyle saçma günler. Neyse benim de okuyucularım var, yani umarım vardır. Var dimi, kendi kendime konuşmuyorum dimi... -_-

3 yorum Blogger 3 Facebook

  1. Var var merak etme :)
    Lakin lütfen biraz daha fazla bilgi ver!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevap bir yıl sonra gelse de mutlu etti beni oralarda birilerinin olması. Teşekkürler efenim. :))

      Sil
  2. biliyorum bu günü ya, yalnızlığımızı gözümüze sokarcasına bir de erkeklere uyarlamışlar :D

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top