Evet oppacılar analizimden sonra olmazsa olmaz bir canlı çeşidiyle sizlerle birlikteyim canlar. Bu türü uzun süredir gözlemliyorum. Oppacılar kadar yaygın bir durum olmasa da zaman zaman oppacılardan daha sıkıcı bir hal alabiliyorlar. Ben aslında bu türe "Cumongcular" adını taktım. Ama Jumong'un adını çok da kirletmeyelim diye "Sahte Fanboylar"ı da eklemek istedim Ha bu arada tüm fanboyları zan altında bırakıyor gibi duruyor olabilirim. Ama Kore hayranları kimin gerçek kimin sahte fanboy olduğunu zaten bilmektedirler. Ben sadece sahtelerin ayırt edici özelliklerini belirterek onları ifşa ederek daha kolay tanımanızı sağlamak istedim. Ama benim tanıdığım, tonlarca fangirlü cebinden çıkaracak fanboylar da var. Onlar konunun tamamen dışında. Sahte fanboyların oluşum sürecini size 3 ana başlıkta anlatmak isterim.
 İlk başlığımızdaki fanboylar, Kore ile uzaktan yakından ufak bir alakası olup Kore hayranı olduğunu iddia eden fanboylardır. Vereceğim örneklerin hiçbir kişi ya da kurumla alakası yoktur öncelikle belirteyim. Ama mesela bu durumu çeşitlendirecek olursak diye bir kaç örnek vereyim. Mesela adam Taekwando yapıyor, e Kore sporu olduğundan Kore'ye çok ilgi duymasa bile Kore ile ilgili paylaşımlar yapmaktadır. Ya da bir iş için Kore'ye gitmiştir ve birden bire Kore'ye ufaktan ilgi duymaya başlar. Ya da en alakasız amca oğlu gitmiştir Kore'de okumuştur. Bu da meraklanmaktadır ne var bu Kore'de diye. Aslında bu gibi durumlarda hiç bir zarar yoktur. Ama bu gibi adamlar yaptıkları araştırmaların ya da paylaşımların sonucunda çok önemli bir şeyi fark eder.
Kore hayranlarının yüzde doksanı kızdır ve ağına kız düşürmek maksatlı girebileceği, keşfedilmemiş cennet niteliğinde bir alandır. Bu evrede bireyler kızların hoşuna gidecek her şeyi paylaşmaktan kaçınmaz. Öyle ki yarı çıplak Koreli erkek ünlüleri kapak fotoğrafı yapanlarını bile gördüm. Birey, bu evrede kızları kıllandırmamak için K-Pop hakkında da bir iki bilgi edinmekten kaçınmaz. Ki herhangi bir dişi ile sohbet fırsatı olursa pot kırmasın. Bu evredeki bireylerde ayrıca kızları da eklemeye başladığı görülmektedir.
İkinci başlığımızdaki fanboylar, ilk evrenin bir sonraki seviyesidir. Ki bu tür adını bu evreden almıştır. Cumongcular! Zamanla kendini ufak da olsa başarmış fanboylar, Malkoçoğlu kıvamındaki Kore'nin tarihi dizilerine sarmaktadırlar. Çünkü neden? Hem TRT'de hiç zahmet etmeden izleyeceği diziler olduğundan, hem de artık kapak fotoğrafındaki yarı çıplak herif delikanlılık onurunu ufaktan kırmaktadır. Bu evredeki bireyler ağına bir türlü kız düşürememekle mücadele ederken bazı durumlarda da Türk kızlarının Koreli erkekleri beğenmemesi için de elinden geleni yapmaktadır aslında. Gizli Kore düşmanlığı da burada ortaya çıkmaktadır. 
Kız Kore hayranlarından da ufaktan çevre edinen bu bireyler, kendilerine gelebilecek ufak bir eleştiri anında erkek doğasından gelen agresifliğiyle bu çevreleri de devreye sokarak laf kavgalarına girebilmektedir. O yüzden cevap verirken temkinli yaklaşmanızı önermekteyim. Bu evrede, bireylerin tıpkı oppacılar gibi isim değiştirdiği de görülmektedir. Ben istatistiksel olarak bu konuyu araştırdığımda günümüz cumongcularını gözlemlediğimde bu isimlerin ilk üçü şöyle sıralanmaktadır: 1) Lee Min Ho 2) Kim Nam Gil 3) Song Il Gook. Adını bu isimlerle değiştiren bireyler fotoğraflarına da bu kişileri koymaktadırlar. Aslında Kim Nam Gil'in Muhteşem Kraliçe fotoğraflarıyla delikanlılığın kitabını yazdığını zanneden bu kimselere yine Kim Nam Gil'in oynadığı No Regret filmini izletsen utançtan bir sene insan içine çıkamaz da neyse...
Ben ilk evreden ikinci evre geçiş anındaki bir cumongcuyla 2012 yılının Şubat ayında yaşadığım bir tartışmayı sizlere göstermek isterim. Bunca zamandır ekran görüntülerini tutuyordum bir fırsat olur da gösteririm diye kısmet bugüneymiş. Sizlere bu örneğimizde her açıdan akan cehaleti göstermek isterim. Korean interesting pictures of men??? Bu dil İngiltere'nin neresine kalıyor acaba! :/ Super Jonior??? Yeni çıkış yapmış olsa gerek... :/ En sonunda da baktı kurtaramayacak paçayı, bırakın bu işleri diyerek dine dönerek imana geldi arkadaş. Ama söz konusu bireyin isim ve fotoğrafına dikkatinizi çekerim. Ne silicem yorumu yaa gibi bir cevabı olsa da çok geçmeden benim yorumlarımı kendi silip devamına kendi kendine bak noldu korktun dimi gibi yorumlar yapmaktan çekinmemiştir bu mikroorganizma. Ayrıca Koreli bayan oyuncu Yoon Eun Hye'nin de erkek olduğuna dair bir iddiası var ki evlere şenlik. :D İsimleri kapatmayı falan düşünmüyorum. Olur ya belki kim olduğunu tanırsınız falan. Rezil olmasını tercih ederim! Bu tartışmada beni en çok düşündüren durum ise biz bu tartışmayı yaparken yaklaşık 2000 kişilik listesindeki kimsenin bu konuya müdahale etmemesidir. Hayır suç bende ne uğraşıyorsun ki sığlığında boğulsun işte... :/

Üçüncü başlığımızdaki fanboylar, artık her türlü alanda iki kelam edebilecek kapasitede olup kimi zaman kafa karıştırabilir. Ama görebilene sığlığı çok bellidir. Bu kişiler çeşitli apaçi saç modelleriyle çektirdiği fotoğrafları ekleyerek kızlara bir hamle daha yaptıklarını zannederler. Bu açıdan oppacıları çok anımsatırlar. Bir çok kızın da bu tuzağa düşüp bu fotoğrafları beğendikleri, kendilerini etiketlediklerini hatta bu cumongcuları arkadaşlarına tavsiye ettikleri görülmüştür. Benim bir kaç ayda bir karşılaştığım bir durumdur bu cumongcuların tavsiye edilmesi. Ama ben bu durumda hem tavsiyeyi silerim hem de tavsiye eden kişiyi silerim. Hiç de acımam! İster sohbet etmiş olalım ister yüz yüze de tanışmış olalım umrumda olmaz. Eğer bana bir cumongcuyu tavsiye edebilecek basitlikte biriyse çoktan hak etmiştir bile silinmeyi.
Neyse işte bu evredeki bireyler, Kore hayranlıklarının zirve noktasını Gangnam Style ile yaşamışlardır. Ve sonunda hem içindeki apaçiyi ortaya çıkarmışlardır hem de hayranı olabilecekleri güzel bir kızı gözlerine kestirmişlerdir; Hyuna! Ve artık profil fotoğrafları ve kapak fotoğrafları bir kez daha, bu sefer Hyuna ile değişmiştir. Ve ne yazıktır ki artık bu evrenin dönüşü yoktur. Ve işler gitgide daha kötü ve iğrenç bir hal almaya başlar!

2 yorum Blogger 2 Facebook

  1. Seni ne kadar anlıyorum tahmin edemezsin!! Özellikle şu kız tavlama bölümüne.
    Adam 2 aya kadar 20 yaşına basacak ama vasat durumda. Önce facebook duvarını mahvediyor sonra twitterdan izlediği toplam 2-3 filme beni etiketliyor. Hiçbir sosyal paylaşım sitesinde güvende hissetmiyorum S:

    Bu arada attığın giflerdeki animelerin adlarını alabilirmiyim? Sakıncası yoksa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen... Resmen acıyorum yazık yani...:/

      Ben de bilmiyorum animeleri aslında ya. Tumblrda bulduğum gifler.

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top