Bugün Pepero Günü!!!  
Pek tatlıdır, pek güzeldir. Ama aslında bu günün çıkışına bakarsak tamamen ticari amaçlarla uydurulmuş bir gündür. Pepero çubuklarını satmak amacıyla firmanın uydurduğu bir gündür. 

Tarihçesine de şöyle ufaktan bir değinelim derim ben. Pepero, 1966 yılında Japon şirketin ürettiği bir atıştırmalıktır.  Daha sonra 1983 yılında Koreli Lotte şirketi pepero üretimine başlamış. Ancak bir süre sıradan bir atıştırmalıktan başka bir şey olamamış.

Ta ki 1994 yılına kadar. 1994 yılında Busan'da bir grup kız orta okul öğrencisi aralarında pepero hediyeleşmesi yapmaya başlamışlar. Ve bu zamanla tüm ülkeye yayılmış ve tam bir pepero çılgınlığı haline gelmiş. Pepero tüm yıl karının yarısından fazlasını sadece bu gün yapmaktadır. Düşünün nasıl bir delilik!


11 Kasımın seçilme nedeni ise tarih atılırken 11/11 şeklinde yazılan tarihin yan yana gelmiş peperolara benzemesidir. Bu gün Kore'de ikinci bir sevgililer günü gibi kutlanmaktadır. Ancak sevgili olsun olmasın herkes birbirlerine pepero hediye etmektedir. Hatta pepero kutularının arkalarında hediye edilen için küçük bir not yazılsın diye küçük bir alan bile ayrılmıştır.


Kore'de satılan üç çeşit klasik pepero bulunmaktadır. İçi çikolatalı, dışı çikolataya bulanmış ve kıtırlı çikolatalı... Bunlar sarı, yeşil ve kırmızı paketlerde bulunmaktadırlar. Ben üçünden de kutu kutu, kusana kadar yedim. Bu üç klasik pepero dışında yok mu derseniz tabi ki var, hem de ne çeşitler. Çilekli, bademli, bitter çikolatalı, limonlu, peynirli, beyaz çikolatalı ve daha neler neler. 

Size şöyle görsel bir pepero şöleni yapmak isterim! \(^_^)/ 
...해피 빼빼로 데이...

7 yorum Blogger 7 Facebook

  1. :)))) resimler bir harika, böyle bir günün var olduğunu bile bilmiyordum, ki resimlere bakılırsa çok büyük bir çılgınlıkmış :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resmen bir bayram gibi benimsenmiş bir gün haline gelmiş. Resimleri en sevdiklerimden seçmiştim, insanın iştahı açılıyor gördükçe. :D

      Sil
    2. kesinlikle öyle, canım çekmedi desem yalan olur :)))

      Sil
  2. Ya bu adamların herşeyi rengarenk şipşirin :) minnacık şeyleri bile nasıl işlemişler böyle resim gibi. Hey allahım yarabbim :) gelde yeme ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın acayip iştahını kabartıyorlar, ama o kadar şirin süslenmişleri var ki yemeye kıyamam yahu ben.... :D

      Sil
  3. Pepero=Türkiye de biscolat sticks
    Bide adminicecim istersen kitaplara Kore deki cari katimdan sesleniyormuda ekle İSTERSEN akil vermek gibi olmasında🙇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir nevi öyle de denilebilir tabi.
      Estağfurullah olur mu öyle şey. Ben de duydum canım o kitabı. Denk gelirsem bir bakarım sağol. :)

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top