Dünyanın hiçbir yerinde olmayacak kadar nazik adam gibi bir tam çevirisi var. Kısaca masum adam... Adına aldanıp masum bir iyi aile çocuğu izleme hevesiyle başlamıştım oysa ki bu diziye. Tamam önceleri masummuş ama bu nasıl masumluk böyle de masum olunmaz ki gardaş diye isyanlara giriyorum. I Do I Do dizisinden sonra az biraz dram da karışsın hep romantik komedi olmaz diye başladığım bir dizi oldu. 

Her ne kadar dram arayışındaki bir durak olsa da bu diziyi izlememin en temel öğesi Song Joong Ki ve Kwang Soo. Bu iki adam benim şu günlerdeki iki gözdem aslında. Ne tesadüftür ki bu dizide birlikte oynamışlar. Ben diziyi araştırırken fark ettim bu durumu ve zaman kaybetmeden izledim. Normalde rahata alışkın benliğim indirmeden izlemez hiç bir diziyi. Ama bu sefer internetten izleyecek kadar sabırsızdım. Dün gece 3 itibariyle de bitirdim. Evet meraktan o saate kadar bırakamadım. Sanırım 3 günde bitirdim 20 bölümlük diziyi.


Adı: Innocent Man
 Yönetmen: Kim Jin Won
Yazar: Lee Kyeong Hee
Türü: Romantik, Dram
Bölüm Sayısı: 20
Vizyon Tarihi: 12 Eylül 2012
Şirket: KBS2

Dizinin konusuna girmeden önce bir uyarı yapayım. Dizide her bir karakter birbirinden kurnaz, her karakter kesin bir diğerinin arkasından ali cengiz oyunları çeviriyor, biri diğerine tuzak kurarken öteki başkasının kirli çamaşırlarını ortaya çıkarıyor. Ve böyle sürüp gidiyor ve oyunlar, taht kavgaları bitmek bilmiyor hacı. Aşk, ihtiras, para hırsı, tutkular... 


Ortalama 150 bölümlük bir pembe dizide ne kadar aksiyon, sansasyon ya da duygu ve durum değişimi varsa bu insanlar bunu 20 bölüme sığdırmışlar. Hal böyle olunca kendinizi olaylara kaptırıp karakterlere öğüt vermeye falan kalkabiliyorsunuz. Gızım etme eyleme basma o gazaaaa diye isyanlara girmişliğim var. Arada da oyyy annem kıyamam gibi serzenişlerde de bulunmuyor değilim.Neyse işte normalde 16 bölümlük dizilere alışkın olduğumda 20 bölüm bile bana fazla geliyor, sanki bitmeyecekmiş gibi geldi bir an bana.


Konusunu çok yalın bir halde anlatmak istiyorum. Zira az biraz bile ayrıntıya girmeyi denesem aklınız karman çorman olur eminim. Az biraz da genel hatlardan spoiler barındırır dikkat. Esas oğlumuz, çocukluk aşkının işlediği cinayeti üstüne alır ve tıp eğitimini yarıda bırakıp hapse girer. Çıktığında ise aşkı, yaşlı bir şirket patronunun metresvari eşi olmuştur, üstelik de bir çocuğu vardır. Ancak şirket patronun kızı ve yeni karısı bir türlü anlaşamaz. Gencimiz de aşkından intikam almak için de şirket patronunun kızıyla görüşmeye başlar. Her şey yalanla başlar ama gönül ya bu ferman dinlemez bu aşk gerçek oluverir. 


Tam o sıralarda da patron ölmesin mi! Ancak olaylar gelişir ve bu ikili arabaları birbirlerinin üzerine sürerek feci bir kaza yaparlar. Kızımız hafızasını kaybederken, gencimiz de ölümcül şekilde yaralanmıştır ve ameliyat olmazsa ölecektir. Ortalığı boş bulan üvey anne şirkete konmuştur. Gencimizin artık tek hedefi kızın hafızasını geri getirip onu şirkette hak ettiği yere getirebilmektir. Gencimizin kız kardeşi ve en yakın arkadaşı arasındaki aşk kıvılcımlar dizideki tek komedi yönüydü. Keşke daha çok sahneleri olsaydı dedim çok kez. Dizide iki adet avukatımız da mevcut. Biri yeni eşin tarafında, biri patronun kızının tarafında. Dizinin ilerleyen bölümlerinde bu avukatların rolleri siz farkında bile olmadan dizinin odak noktasına gelebilir. 

İşte tüm ana kadroyu aşağıda görebilirsiniz!

Dizinin ilk bölümleri çok keyiflidir, sıradan bir romantik dram gibi başlar, ortalarda sıkılabilirsiniz sanki çok boşmuş gibi geliyor insana, sonlara doğru yok babağn kemüğne artık fazla doz ihtirastan ölme noktasına gelebilirsiniz. Bazı arkadaşlar sonunu yeterli bulmamış saygı duyarım. Ama sonu bence gayet şirin bir şekilde bitti. Her şey bir yana çok kaliteli oyunculuklar izleyebilirsiniz. Sadece depresyon eğiliminiz varsa hayat enerjinizi emebilir bu dizi tavsiye etmem o açıdan. I'm Sorry I Love You ve A Love To Kill dizisini yazan senaristtir bu diziyi yazan da. Bunu söyleyeyim de belki sizi ne derece etkileyebileceğini daha kolay tahmin edebilirsiniz.

Son olarak da sizi Song Joong Ki'nin masum adam halleriyle baş başa bırakmak isterim! Guduuu!



3 yorum Blogger 3 Facebook

  1. Hepsi yılan hepsi pislik bunların :D
    Kwangsoo'yu bende çok severim, Running man etkisi :D
    Bir de Secret var yeni çıkan buna benzer orada da aşkı için hapse giriyor da onlar daha bir psikopatça şiddetli bir şekilde yaşıyorlar sanırım her şeyi, çok merak ediyorum onu da :)
    Bu diziyi de yavaş yavaş, sindire sindire 3 ayda falan bitirmiştim herhal :)
    Ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemin ediyom hepsini bi temiz sopalamak lazım..:D
      Ben de Running Man sağolsun Kwangsoo'yu sevdim. ^^
      Secret ha aklımda olsun. Bir süre romantik komedi izlesem iyi olur ama ancak atlatırım bu diziyi. Sonra onu da izlerim. :)
      Teşekkürler...

      Sil
  2. bunun da türk versiyonunu çıkardılar günahkar diye

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top