Uzun zamandır dizi izlemeye ara verdikten sonra I Miss You dizisiyle başlamıştım yeni dizi sezonuma. Ancak 4 bölümde beni depresyona soktuğu için bu kadar keder bana fazla diyerek bıraktım diziyi. Bu kadar da acımasız olunmaz ki hacı. Daha sonra çok eğleneceğimi olduğunu düşündüğüm Flower Boy Next Door dizisine verdim kendimi. Nitekim eğlenceliydi zaman zaman ama beni tatmin edemedi bir türlü. Ve ufak bir dizilere küsme sürecinden sonra yine arayışa girdim. Bu sefer ince eleyip sık dokudum. Tam Master's Sun dizisine başlıyordum ki o da ne! Konusu beni ele geçirmişti bile çoktan.

Adı: I Do I Do
 Yönetmen: Kang Dae Sun
Yazar: Jo Jung Hwa
Türü: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 16
Vizyon Tarihi: 2012
Şirket: MBC

I Do, I Do... Tüm seçenekleri bir köşeye bırakıp başladım indirmeye. Beni yeniden dizilerle barıştırdı bu dizi. Dizinin senaristiyle böyle oturup iki çay içip karşılıklı sohbet edesim var. O derece sevgi besliyorum kendisine. Konusu bana göre Bad Couple dizisinin farklı ve daha eğlenceli bir versiyonu. Hemen hemen çoğu öğeler aynı. Otoriter bir iş kadını,  kazara kalınan ve babadan saklanılan bir hamilelik falan. Ama bu dizi daha komedi ağırlıklı ele alınmış.


Başrol bayan oyuncusu Kim Sun Ah'ın mesleki karizmasının tavan yaptığı bir dizi. Bu kadına hayranım, ne hayranı ölürüm. Başrol erkek oyuncusunu ise ben daha önceden Glory Jane dizisinde izlemiştim ve We Got Married programından az buçuk tanımaktaydım. Ama komedi bir diziye böylesine yakışacağını hiç düşünememiştim doğrusu.

Başroller arasındaki uçurum yaş farkı aslında insanı azıcık da olsa rahatsız ediyor. Dile kolay 11 yaş. Ama şu sıralar nedense benden genç idoller daha bir ilgimi çektiğinden izlerken ne var canım aaaa aşkın yaşı olmaz tavrı vardı üstümde.


 
Dizinin konusuna gelecek olursak. Esas kızımız dişiyle tırnağıyla çalışarak bugüne kadar gelmiş bir ayakkabı firmasının üst düzey yöneticilerinden biri olan bir ayakkabı tasarımcısıdır. Kafasını ayakkabılarla bozmuştur. Kimseye öyle kolayca pabuç bırakacak biri olmayan otoriter bir iş koliktir. Ailesini duygusal anlamda biraz ihmal etmektedir. Esas oğlanımız ise işsiz güçsüz serseri bir gençtir. Babası büyük ayakkabı şirketlerinin ürünlerinin çakmalarını yapıp satarak geçinmektedir. Dizide aslında yan karakter gibi görününen iki esas karakter daha vardır.

Bunlardan biri şirketin sahibinin metresinden olan gayrı meşru kızıdır. Kız yurt dışında eğitim almış ve şirkete tepeden düşme gelmiştir. Üstüne bir de bizim yöneticinin odasını ele geçirmiştir. Bu ikilinin düşmanlıkları böyle başlar. Ve tüm dizi neredeyse bu çatışma üzerinden geçer. Bir diğer karakterimiz ise esas kızımızın ailesinin ona görücü usulü olarak ayarladığı bir jinekolog doktordur.


Aslında bu ikisi de ilk buluşmalarında birbirlerinden kurtulmaya çalışmışlardır. Ancak bu ortak noktalarını keşfedince zamanla yakınlaşmaya başlarlar. Peki diyeceksiniz madem doktor beyden hoşlanıyor diğer esas oğlumuza ne oluyor. İşte orada bir kaza kurşunu söz konusu. İlk karşılaştıkları gün içki yüzünden ne yaptıklarını bilmeden bu ikili beraber olurlar. O günden sonra daha da karşılaşmayız nasıl olsa fikriyle yaşarlarken ayakkabı firması bir tasarım yarışması düzenler ve ne olur olur yarışmayı bu genç kazanır. Böylelikle beraber çalışmak zorundadırlar.

Yalnız bu dizide aşk üçgeni değil aşk dörtgeni vardır bu dört karakter de karışıyor olaya. Hamile olduğunu ise neredeyse dizinin sonuna kadar saklayacaktır kızımız. Dizide kürtaj konusuna da oldukça değiniyorlar aslında ama işte ana yüreği diyelim.


Peki kızımız ne olursa olsun jinekoloğu mu sevecektir? Bu durumu ailesine nasıl anlatacaktır? Hamileliği şirketteki pozisyonunu tehlikeye sokacak mıdır? Patronun kızını nasıl alt edecektir? İş dünyasındaki tuzaklarla başa çıkabilecek midir? Bebeğin babası durumu nasıl öğrenecektir? Ve en önemlisi esas çiftimiz çift olacak mıdır? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız kesinlikle izlemelisiniz!

Bunlar da diziden seçtiğim kareler.





2 yorum Blogger 2 Facebook

  1. yaaaa yazıyı okurken sorduğun tüm sorulara hem heycanladım (: hem kendimce cevaplar verdim (: çok güzel anlatmışsın hemen indirmeye başlıyorum (: diziyi izledikten sonra yoruma yine gelirim (:
    eline sağlık (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha o zaman yaratmak istediğim heyecanı yarattım demektir. Yorumlarını da bekliyorum. :D

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top