(Fotoğraf söyleşiden değildir!)

Türk- Kore Film Haftasını biliyorsunuz! Bu film festivali çerçevesinde Taksim'deki Cine Majestic'deki festival filmlerinin de ücretsiz olduğundan da haberiniz vardır herhalde. Dün aslında Kim Ki Duk buluşması da vardı, ama Han Ga İn'i tercih ettik. Pişman da olmadım aslında. Küçük bir duyuruyla Mimarlık 101 filmine filmin başrol bayan oyuncusu Han Ga İn'in de katılacağı söylemişti. Ama bir gittik in cin top oynuyor salonda. Her ne kadar hafta için iş saatinde olsa da nedeni yeterince duyurusunun yapılmaması bence.

Neyse güzelce oturduk yerlerimizi aldık. Derken duyuruyu yaptılar, çıkışta gitmeyin, filmin yapımcısı, senarist ve yönetmeni ve ayrıca Han Ga İn gelip sizinle söyleşi yapacak diye. Film güzeldi. Ben beğendim. Filmi aşağıda anlatacağım ama önce söyleşiden söz edeyim. Film bitiminde beklerken bir baktık kapı açıldı içeriye seyircilerden çok görevli girdi. Kameramanlar, fotoğrafçılar, korumalar falan. Nereye düştük lan biz olduk bir an. Film ekibi sahne kısmında önce kendileri ve film hakkında küçük konuşmalar yaptılar. Bu arada tercümanları Enes Kaya'ydı. Ben akışa o kadar kaptırdım ki kendimi fotoğraf çekmeyi unuttum. Sanırım bu benim sorunum.

Söyleşide filmin sonuna dair bir soru geldi. Spoiler olarak kabul eder misiniz bilmiyorum ama tam olarak bir mutlu son diyemeyiz. Kore'nin kardeş ülke olması avantajını neden kullanmadığıyla ilgili bir soru vardı. Ayrıca Han Ga İn'e küfrederken bile zarifsiniz gibi bir iltifat geldi. Buna çok güldüm. Han Ga İn inanılmaz güzel ve çok tatlı bir kadın. Bunu öylesine söylemiyorum, cidden kastederek söylüyorum inanın bana.


Mimarlık 101... Filme giderken ne bir yazı okudum, ne de filmin konusu hakkında bir fikrim vardı. Öyle Allah ne verdiyse diye daldık. Filmin çok durgun, çok sessiz sahneleri mevcuttu ekşın arıyorsanız izlemeyin panpalar. Yukarıda da dediğim gibi sonu bizim beklediğimiz gibi bir mutlu son değil. Yazarı ve yönetmenine böyle bir soru gelmişti neden böyle bitirdiniz diye. Cevabını kelimesi kelimesine hatırlamıyorum ama aşk her zaman peri masalı değildir,  biz gerçekçi olmasını istedik gibi bir cevap vermişti. Hatta Han Ga İn'in de filmde en hoşuna giden kısım sonuymuş. Ama benim sonunu beğendiğimi söyleyemem. Çok ortada kalıyor. Buna rağmen izlenmezse yazık olur.


Adı: Architecture 101
Yönetmen: Lee Yong Joo
Yapımcı: Kim Kyun-Hee
Yazar: Lee Yong Joo & Kim Ji Hye
Türü: Romantik
Süre: 118 Dakika
Yıl: 2012


Filmimizde aslında 4 başrol oyuncusu var. İki tanesi ana karakterler ve ana karakterlerin gençlikleri. Film bir günümüzü, bir de flash back yaparak geçmiş anlatıyor. Han Ga İn'in gençliğini Miss A Suzy oynuyor. Geçmiş kısımlarda, zamanında birbilerinin ilk aşkı olan gençlerin yanlış anlaşılmalarıyla dolu hikayeleri ilk aşkın ateşiyle birlikte anlatılırken, yıllar sonra esas kızımızın esas oğlumuzu bulup evini yaptırmak istemesiyle bu ikisi tekrar bir araya geleceklerdir. Ama dedik ya hayat peri masalı değil. Bazen mutlu sonlar bizim beklediğimiz gibi olmaz. Tam anlamıyla romantik bir filmdir. İzlerken herkesin ilk aşkını hatırlayacağı bi film. 


"-Neden geri geldin? Başka bir mimar bulabilirdin. Neden beni seçtin? Neden?
+Merak ediyordum.
-Neyi?
+Nasıl yaşadığını, nasıl olduğunu... Merak ediyordum.
-Sadece sebep bu mu? Sadece merak mı ediyorsun? Hepsi bu mu?"

5 yorum Blogger 5 Facebook

  1. Tamam teşekkür ederim yazını okudum, çok güzel... Ama neden her postumun altına aynı yorumu yapıyorsun onu anlamadım doğrusu... :/

    YanıtlaSil
  2. Ben daha önce izlemiştim filmi ve sonunda gönderdiği cd çalar ile hala bir umut olabileceğini düşündüm ve mutlu son saydım ama dün mutlu son olmadığını öğrendiğimde hayal kırıklığı yaşadım biraz. Evet dün ben de oradaydım :) Filmin sonunun neden öyle olduğuna gelince daha vurgulu ve akılda kalıcı olması için böyle yapmışlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin sonuna dair kısmı unutmuşum ben o zaman. Çok sağol. ^^ Sanırım bir de senarist kendi aşk hikayesinden esinlenerek yazmış ve böyle olmasını kendi istemiş... :)

      Sil
  3. üşenip gitmediğim tek etkinlik ve oppam mı gelmiş :((((

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top