Aslı Fumi Yoshinaga'nın 199-2002 yılları arasında çizdiği mangadan gelmektedir. Japonya'da önce 2001 yılında aynı isimli 11 bölümlük bir televizyon dizisi çekilmiş. Ardından da 2008 yılında 12 bölümlük anime dizisi yayınlanmaya başlamış. Koreliler de bize bu konu fazla gelir, halk kaldırmaz diye sadece film olarak uyarlamayı seçmişler. Neden hacı diyeceksiniz şimdi. Şöyle ki: bu film de Türk örf ve adetlerine azıcık ters panpalar. Film bir gay filmi. Benim homofobik kişiliğime oldukça ters aslında ama bir kaç tuhaf sahne dışında çok eğlencelidir. Hatta birçok kez izlemişimdir. Filmimizde, uyuşturucu skandalından sonra çok da dikiş tutturamamış Joo Ji Hoon, benim üç ideal tipimden biri olan ve filmdeki gay şef rolündeki Kim Jae Wook (diğer ikisi No Min Woo ve Jang Geun Suk), şimdilerde popülerliğin dibini vuran Yoo Ah In ve yıldızı çok da parlayamamış Choi Ji Ho olmak üzere 4 herifimiz bulunmakta.



Adı: Antique
Yönetmen: Min Kyu Dong
Yapımcı: Lee Eugene & Lee Tae Hoon
Yazar: Fumi Yoshinaga & Min Kyu Dong & Kim Da Young
Türü: Komedi, Dram
Süre: 109 Dakika
Yıl: 2008


Jin Hyuk... Filmimizde Jo Ji Hoon, küçükken kaçırılmış ve onu çocuğu zanneden psikopat bir adam tarafından her gün mütemadiyen pasta ile beslenmiş, bu travmasından da bir türlü kurtulamamış bir adamı canlandırmaktadır. Sonunda her şeyde sıkılıp işinden istifa eder ve bir pasta dükkanı açmaya karar verir. Aslında kaçırıldığından beri pastadan nefret etmektedir ama ailesi ona nedenini sorduğunda tüm müşterileri kız olduğu için demektedir. Pasta dükkanını açar ve şef ilanı verir.


Seon Woo... Tam burada ikinci karakterimiz ortaya çıkar. Kız müşterilerden korkan gay pasta şefi Kim Jae Wook. Aslında lisedeyken Jo Ji Hoon'a çıkma teklifi etmiş ve kötü bir şekilde reddedilmiştir. Ondan sonra o artık şeytani cazibesi olan bir gaydir. Çalıştığı her yerde erkekleri ayarttığı için adı çıkmıştır. Sevgilisini Paris'e kadar takip ederek pastacılığı öğrenmiştir. Ve işi almak için ilk geldiğinde lise aşkını tanımaz bile. Artık skandallara karışmayacağından emin sonunda işe alınır. Nasılsa artık yeni patronu onu reddetmiştir ve onunla çıkma gibi bir fikri yoktur. Fransa'dan gelen eski sevgilisi de işin içine girince bir aşk üçgeni olacaktır ama.


Ki Beom... Bir diğer karakterimiz malulen emekli eski boksör Yoo Ah In. Bir yetim olan bu gencin küçüklüğünden beri tek hayali boksörlüktür. Ancak sakatlanınca bunu bırakmak zorunda kalır. Boksörlüğü bırakması gerektiğini öğrendiği gün ise antrenörü ona pasta vermiştir. Böylece pasta takıntısı başlamış. Yeni bir iş için de bu pasta dükkanında garson olarak işe girer. Ama pasta şefinden de onu eğitmesini ister. Dükkan sahibiyle de hiç anlaşamazlar ve sürekli atışırlar.


Soo Yeong... Son karakterimizin annesi ise dükkan sahibinin ailesinin yanında çalışmaktadır. Ancak annesi ölünce çocuk da kendini bu aileye ve özellikle Joo Ji Hoon'a adamıştır. Onun travma mevzusunu bilmektedir ve sürekli kabuslar gördüğünden haberdardır. Gözleri hassas olduğu için sürekli güneş gözlüğüyle dolaşan bu karakterimiz uzun zaman sonra yine efendisinin yanına dönecektir. Çünkü çocuk hırsızı yeniden dönmüştür. Ama efendisini korurken şeytani cazibesi olan gay pasta şefine de aşık olur.

Evet dediğim gibi çocuk hırsızı yeniden dönmüştür. Ve son bulunan ölü çocuğun otopsisinde çocuğun midesinde pasta bulunmuştur. Civardaki tek pastacı da bizim pastacıdır. Polislerle işbirliği yaparak çocuğu bulmaya çalışacaklardır. Peki dükkan sahibinin büyük travması? Ailesine çaktırmadan ondan kurtulabilecek midir? Çocuk hırsızı yakalanacak mıdır? Peki bu gay ilişkilerin sonu nedir? Kim kimi seviyordur?

"Sakın eski bir homo için hata yapayım deme! O şeytani cazibesi olan bir gay. Senden istediğini alacak, hayatını emecek ve sonra senden kurtulacak. O hasta ve aşağılık bir insan. Anladın mı? O, senin gibi bir parça pastadan bön bir ahmağı alabilir!"

4 yorum Blogger 4 Facebook

  1. doğrusu ben bu filmi çok beğenmiştim ve çok eğlenmiştim.homofobik kısmına değinmiyorum bilene,sende bendensin çünkünüm :)) ama bu filmin görselleri,sahne tasarımları,eğlenceli anlatımı hoşuma gitmişti,bir kaç kere daha bir kaç rahatsız edici sahnesini es geçersek zevkle izleyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Homofobik olsak da bizi eğlendiriyorsa demek ki cidden güzel bir film... Gerçekten çok eğlenceliydi... :D

      Sil
  2. az kalsın unutuyordum,benim de blogumda tanıtımını yapmak istediğim bir film.tekrar izlediğim bir gün yazısını yazıcam inş ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yorumunu da okumayı çok isterim... Bekleyeceğim! ^^

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top