Aeja... Bu seferki filmimiz Aeja yani Eca isimli bir kızın hayatı çevresinde geçiyor. Eca rolünü Choi Kang Hee oynamakta. Bu kadında nedenini çözemediğim bir sempatiklik, yanakları sıkılası bir şirinlik var. O yüzden filmi izlerken başrolü benimsemem çok uzun sürmedi. Genelde başroldeki bayan oyuncuyu benimseyemezsem filmden de hiç zevk almam. Mesela Hollywood filmlerinde başrol bayan oyuncu şarışın ise filmi izlemek gelmez içimden. Böyle de bir ruh hastasıyım, henüz tanı konulamadı. Bu filmi afişlerine aldanıp aman nasıl da mutlular izleyeyim ben de mutlu olayım hevesiyle indirip izlemiştim. Ama çok fena ağlattı be gaybana! A benim akıllı kızım sen az bir baksana şu filmin içeriğine. Dramlar, dramlar hacı. Ne çektin be Aeja!  Aslında bu filmi bu seneki anneler günü için saklamıştım, ama anlatmak nasip olmadı bir türlü. Ben de daha fazla ertelemeyeyim dedim. Annenizin kıymetini bilmeniz için. İzleyin!

Adı: Aeja
Yönetmen: Jeong Ki Hoon
Yapımcı: Kim Sang Min
Yazar: Jeong Ki Hoon
Türü: Dram, Aile
Süre: 111 Dakika
Yıl: 2009


"Aeja" Korecede çevik, atik, atak anlamlarına gelmektedir. İsminin anlamı size karakter hakkında küçük bir ipucu verebilir belki. Hani şu lisede önüne gelenle kavga eden erkek fatma tiplemeleri var ya, ha işte kızımız da o tiplerden biri. Kavgacı bir erkek fatma olmasına rağmen çok da zeki bir kızdır ve yazmayı çok sever. Lakin hayat ona çok da adil davranmamıştır. Annesi onun yerine salak erkek kardeşini yurt dışına okumaya göndermiştir. Bunun için annesini bir türlü affedemez. Aslında ben bile annesinin ona karşı tutumunu hiç affedemedim. Filmin bitiminde bile aslında çok sevebildiğim söylenemez anneyi.

Neyse işte kızımız büyür. Yazar olma hayalleri yaşamaktadır, ancak sadece yazıları düzenleyerek hayatını geçirir. Bir erkek arkadaşı vardır, ancak olmasaymış daha hayırlı olurmuş, playboyun teki. Erkek kardeşinin eşi tarafından da nefret edilen Aeja en yakın arkadaşlarına da dikkat etmesi gerekmektedir aslında. Böyle bir hayat içindeyken dertler biter mi hiç, yetmez bir de annesi hasta olur. Annesinin hastalığıyla hayatı yavaş yavaş değişir bu kadersiz kızın. Ameliyat olmak istemeyen annesi için elinden geleni yapacaktır. Hem annesiyle ilişkilerini yeniden gözden geçirme fırsatı bulur hem de kitap yazma hayalinin peşinden gitmeye başlayacaktır.

***
"Seni arkada bırakıp gittiğim için özür dilerim."

2 yorum Blogger 2 Facebook

  1. bu film çok kez gözüme çarpmıştı ama hiç seyretmeye yeltenmemiştim.kafamın iyi olduğu bir gün izleyeyim bari,zira tam yüksek lisans başvuruları,sınav hazırlıkları bilmem daha neler olan bu dönemde izlersem akıbetimden şüphelenmeye başlayabilirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin aksine görür görmez indirip izlemiştim... :D Konusu hoşuna gittiyse hiç kaçırma... ^^

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top