İstanbul - Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 ve Music Bank İstanbul yazımın devamı olarak bu yazıyı yazıyorum. O kadar gelişmeleri bildireceğim demişim bu yazıyı yazmasaydım ayıp olurdu. Öğrendiğim gelişmeleri de twitterdan #MusicBankİstanbul tagi ile yazıyorum zaten. Evet artık Music Bank İstanbul’a dair her ayrıntı belli oldu ve şu an yapmamız gereken sadece beklemek... Nedir bu ayrıntılar sırasıyla anlatayım size... En son sadece etkinlik günü belli olmuştu ve muhtemel yer ve saat verilmişti.
Daha sonra bizlere Korea-Fans aracılığıyla anket verildi. Koreli erkek grup, Koreli bayan grup, Koreli rock grubu dallarında 3 adet anket doldurduk. Ayrıca bir de bilet fiyatları ile ilgili bir anket vardı. Ancak bunun belli bir internet sitesinde olmasını eleştirenler de oldu. Malum o siteye herkes üye olmayabilir. Onun yerine facebook gibi daha geniş kitleyi kapsayan bir yerde yapılabilirdi. Ancak bence böyle olsaydı Kore hayranı olan olmayan herkes oy verebilecekti. Mesela bir grubu destekleyen bir Kore hayranı eş, dost, akrabasına da oy verdirtebilecekti ve bu sonuç da gerçeği yansıtmayacaktı. Bir de bu yönden düşünün.
Ben Koreli erkek grupları için 2PM, Super Junior, SHINee, MBLAQ, Boyfriend ve U-KISS gruplarına oy verdim... Koreli bayan grupları için KARA ve SNSD gruplarına, Rock grubu için ise FT ISLAND grubuna oy verdim... :) Anket sonuçlarına göre en çok oyu alan erkek grup SUPER JUNIOR, bayan grup SNSD, rock grubu ise CN BLUE oldu...
Sonunda epey bir bekledik sonuçlar için. Bugün yarın açıklanacak diye 2 ay bekledik açıklamayı. Önce gelmeyecek gruplar tahmin edilmeye başlandı. Bigbang ve JYJ’in gelmeyeceği dedikoduları her yeri sardı. Aslında bunu tahmin etmek çok da zor değildi. Daha sonra gelecek grup/şarkıcı sayısının 6 olduğu açıklandı. Makul bir sayıydı. Çaylak grupların da getirilmeyeceği söylendi. E bu da güzel bir haberdi benim açımdan. Eski bir Kore hayranı olduğumdan yeni çıkan gruplardan ziyade genelde eskileri dinlediğim için. Aslında benim ideal kadrom da şu şekildeydi: 2PM, MBLAQ, SUPER JUNIOR, FT ISLAND, KARA, SHINEE...
Ve bitmek bilmeyen kadro bekleyişimiz 28 Haziran günü itibariyle son buldu. Aslında resmi bir açıklama hala bile yapılmamıştı. Ancak KBS’te yayınlanan Music Bank İstanbul fragmanlarını da resmi bir açıklama niyetine kabul ettik biz. Lakin yetkililer resmi açıklama yapmak için ertesi günkü NUEST & K-Pop Müzik ve Dans Festivali etkinliğini beklediler. Etkinlikte yer alan afişlerle bunları insanlara duyurdular.  Music Bank İstanbul’umuzun biricik kadrosu artık belliydi. 

SUPER JUNIOR, MBLAQ, FT ISLAND, MISS A, BEAST ve AILEE... 
Şöyle bir bakıp düşünürsem ideal kadromun yarısı geliyor. Gelenleri daha yakından tanımak isterseniz.

KEEP CALM AND WAIT FOR MUSIC BANK ISTANBUL!
  Ama 2PM grubunun gelmeyişi şuracığıma öküz gibi oturdu. Bazı Hottest arkadaşlarım bunu sevindirici bir haber olarak görse de... :D
Ve gelenler için hazırlanan çok güzel teaserlar izledim ben, gerçekten emek verilmiş. Kim hazırladıysa ellerine sağlık! ^^

SUPER JUNIOR

MBLAQ

FT ISLAND

 AILEE

Gelgelelim diğer ayrıntılara... Saat konusu değişmedi, saat 19:00 itibariyle etkinlik başlayacak, saat 17:00 itibariyle de kapılar açılacak. Fakat yer konusu benim canımı sıkan bir ayrıntı oldu. Eski yazımda da anlattığım Bakırköy’deki Sinan Erdem Spor Salonu yerine Ataşehir’deki Ülker Sports Arena belirlendi. Bu hiç içime sinmedi doğrusu... Çünkü Anadolu yakasında olması dolayısıyla bana uzaktı, hem de Sinan Erdem Spor Salonuna göre daha az kapasiteliydi. Ama sonuçta elden ne gelir, kabullendik.  
Tüm bu açıklamalardan sonra sıra geldi bilet mevzusuna... Yemin ediyorum kangren oldum resmen bu muhabbet sürerken. Önce Korea- Fans yetkilisi Hilmi Bey tarafından bazı fiyatlar verildi. Bu fiyatlar beklenenden çok uçuk fiyatlardı. Kimse VIP bilete cesaret bile edemedi. Herkesin kafası karıştı. Ama belli ki bu fiyatlar bir piyasa yoklaması için yapılmıştı. Geleceklerin nabzı tutularak ne tepki verecekleri ölçülerek fiyatlar düşürüldü ve gerçek fiyatlar açıklandı.
 
VIP AYAKTA - 375.00 TL
PLATINUM AYAKTA - 215.00 TL
GOLD TRİBÜN - 175.00 TL
SILVER TRİBÜN - 135.00 TL
 BRONZ TRİBÜN - 77.00 TL
Biletler tahmin edildiği gibi biletix tarafından satışa sunulacaktı. Ancak çoğu kişinin morali, biletixin Turkcell Platinium uygulaması yüzünden yerle bir oldu. Ben dahil. Şöyle ki: normalde biletlerin 12 Temmuz Saat 11:00 itibariyle satışa sunulacağı söylenilmişti. Lakin Turkcell Platinium sahibi olanlar bir gün önceden biletlerini alabiliyorlardı. Nedir Allah aşkına bu? Ne saçma bir uygulama! Ve biz normal kesim Platinium sahiplerinin biletlerini almalarını dehşet içinde izledik... :P Ertesi gün ise kimisi biletix gişesinde kuyruğa girerken, kimisi kredi kartı elinde sistemin açılmasını beklerken, benim gibi kredi kartı sahibi olmayanlar ise anası, babası, abisi, ablası bilet alsın diye beklemekteydi. Benim abim aldı biletimi mesela... :D Zaten bir gün önceden biletlerin çoğusu tükenmişti. Dört kısma ayrılan VIP seçeneği tek seçeneğe düşmüştü ve bu sadece bir günde olmuştu. Böyle düşününce daha bir endişeleniyordu insanlar. Ayrıca daha önceden catwalk önü Platinium bilet için ayrılmıştı, ama bu değiştirilerek VIP kısma dahil edildi. O sabah saat 11:00’e kadar kimse uyuyamadı biliyorum... :D   

Ve saat 11:00... Sistem açıldı ve açılır açılmaz ben biletimi alabildim. Ve arkadaşlar şunu da söylemek isterim. Şu an karşınızda MUSIC BANK WORLD TOUR IN ISTANBUL’dan VIP bilet sahibi biri durmakta. Bileti alır almaz deyim yerindeyse oturduğum yerden kendi içimde koşuyordum mutluluktan. :D Neden VIP panpa acımadın mı o paraya diyenler de oldu, lakin ben aylardır zaten bunu bekliyorum, bunun için para biriktiriyorum. Ya oraya gider en önden izlerim, ya da hiç gitmem... Ya hep, ya hiç!
 
Ayrıca gitmek isteyip gidemeyen, parası olmayan, parası olup kıyamayanlar için canlı yayın yapılacakmış onu da eklemekte fayda var. Henüz link verilmedi.
 
Allkpop sitesinde haberimiz de çıktı!
 'Music Bank' to head to İstanbul, Turkey!

Ve biletix o gün rekor kırdı ve ilk kez bu kadar yoğun bir telefon trafiğinin içine girdi. Telefonlar hiç susmadı! :D Ve o gün çıkan dedikoduların haddi hesabı yok... Mesela bir Rus mevzusu var ki! :D Rivayete göre Rus kızları organize olup, facebooktan tertiplenip Turkcell Platinium için biletlerin satışa başladığı gün biletlerin çoğusunu satın almış. Bunu destekleyen facebookta açılmış Rusça etkinlik sayfaları da mevcuttu. Hatta Music Bank’i Türklere yedirmeyiz gibi konuşmaların geçtiği bile söyleniyor. Ama... Hımmm... 1. Olarak Rus kızları Turkcell Platinium’a nasıl sahip oldular? 2. Türk kızları ne çekti be bu Ruslardan! :D Etkinlik gününe kadar bunun doğruluğunu anlayamayacağız. Ama tahmin ediyorum ki o gün yabancı hayran sayısı da azımsanmayacak kadar çok olacak. 

Music Bank İstanbul'un kendi resmi sitesine bakmak isterseniz!
Music Bank İstanbul

Music Bank’e dair bir durum daha var ki, çoğu Kore hayranının gündemini epey bir meşgul etmişti. Bunu benim objektifimden görün bir de istersiniz. Korea-Fans gönüllülerine bedava bilet verileceği söylentisi ve hem Korea-Fans’ın hem de Korea-Fans kurucusu Hilmi Bey’in bu duruma karışmaması için açılmış twitter tagi... Ben bu mevzu dönerken hiçbir şey yapmadım. Çünkü ortalık çok gergindi. Ama az çok ne olup bittiğini bilen biri olarak var olan durumu en objektif biçimde sizlere anlatmak isterim. Benim görüşüme katılırsınız katılmazsınız saygı duyarım, lakin sizin de bana saygı duymanızı isterim. A eğer ki benim bilmediğim, atladığım ya da yanlış bildiğim bir mevzuu varsa bunu da duymak isterim. Yorum seçeneğim açık sizi beklemekte. Yanlış anlamayın ben kimsenin avukatlığını yapmıyorum ya da kimseyi yargılamıyorum. Ben VIP biletimi bir Korea-Fans gönüllüsü olarak almadım, kendi paramla aldım. Zaten Korea-Fans etkinliklerinde gönüllü olanlara da VIP bilet verilmiyor! Bu yanlış bilinen bir durumdu, insanlar tepki gösterirken hep bunu öne sürdüler. Hangi kısımdan olduğunu bilmemekle birlikte VIP bilet olmadığına sizi temin edebilirim. Başka bir konu da; tamam Korea-Fans’ın yetki sahibi olmasını istemiyor olabilirsin, ancak zaten Korea-Fans ile Music Bank arasındaki hiç bir bağlantı yok ki. Music Bank’i destekleyen sponsorlar ve organizasyon şirketleri başka, Music Bank’te görev alacak kişileri zaten Expo seçmekte. Peki bu neyin isyanıydı? Korea-Fans sade ve sadece Büyükelçiliğin yetkisiyle görevlendirdiği 100 adet gönüllüye bedava bilet (VIP olmayan) verecekti, hepsi bu. Tamam bunu da istemiyor olabilirsiniz. Ama bunun itirazını Korea-Fans’a değil, Büyükelçiliğin kendisine yapmalısınız. Bu gönüllüleri de Korea-Fans kendi insiyatifiyle seçmiyordu zaten, başvuranlar arasından seçiliyordu. Yani sizin seçilmemeniz için de bir neden yoktu. Twitterda bu tag ile yazılmış yazılara şöyle bir göz gezdirdim de... Tamam bazıları savundukları şeyleri gayet mantıklı bir şekilde insanlarla paylaşıyordu. Ancak kimileri vardı ki gerek Hilmi Bey’e gerekse de Korea-Fans yetkililerine hakaret üstüne hakaret ediyorlardı. Etmeyin eylemeyin arkadaşlar, ayıptır! Tamam susun demiyorum, varsa bir haksızlık elbette ki yazmalısınız. Ama hakaretler, işte orda bir dur derim, buna kimsenin hakkı yok!


İlgili Yazılarım:
İstanbul - Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 ve Music Bank İstanbul (이스탄불 - 경주 세계문화 엑스포 2013 and 뮤직 뱅크 이스탄불)
KEEP CALM AND WAIT FOR MUSIC BANK ISTANBUL!

*** 
GÜNCELLEME!
DUYURU!
"KBS MusicBank için; Adana & Mersin, Ankara, Bursa, İzmir, Trabzon & Samsun şehirlerinden İstanbul'a gidiş-dönüş otobüs organizasyonu kesin olarak yapılacaktır. Otobüsler Ülker Arena önünde yolcularını bırakacak ve konser bitiminde aynı noktadan hareket edecektir. Bütün otobüsler sabah 09.00-10.00 arası Ülker Arena'da olacaktır. Yolculuk esnasında yiyecek-içecek ikramı da yapılacaktır. Detaylı duyuruyu (+ücretleri) büyük ihtimalle yarın yapacağız. Ücretler piyasa ortalamasının altında olacak. Mekanın önünde inilip-binileceği için ulaşım rahatlığı, güvenlik, ailelerden izin alma gibi sorunlar yaşanmayacak. Gelecek talebe göre Eskişehir ve Antalya'dan da otobüs organizadyonları yapılması düşünülüyor."

13 yorum Blogger 13 Facebook

  1. yazı çok güzel olmuş kafamdaki bütün soru işaretlerini giderdi ama buradaki şanssız azınlık için yayınlandığı zaman canlı yayın linkini de yazarsan çok memnun olurum(z) :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yazıyı beğendiğin için... :) Evet tabi ki açıklanır açıklanmaz linki de ekleyeceğim... ^^

      Sil
  2. bu videolar bizler trafından mı yoksa onlar tarafından mı yapıldı ?? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Videoların sonunda yazdığına göre Türk hayranlar tarafından yapılmış, ama kim yaptı bilemiyorum. Ama hayranların yaptığını düşünürsek çok profesyonel geldi bana, oldukça başarılı! :)

      Sil
  3. acaba istanbul içi servisleride varmı ben beylikdüzünde oturuyorumda acaba oralarada servis verirlermi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok istiyordum olmasını... Olabileceği yönünde yorumları da görmüştüm ben ama Music Bank'e kalmış bir hafta, bence bundan sonra ayarlanması biraz zor gibi... :/

      Sil
  4. Konser CD'si çıkacak mı acaba? Çok istediğim halde gitme imkanım olmayacak. En azından sonradan izlerim. Bu arada verdiğin son dakika haberleri için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konser CDsini bilmiyorum da yakında KBS'de yayınlanacak izleme linkleri çıkar. :)

      Sil
  5. off ya dun gece ılgılı vıdeolar sıtıyorum lutfenn !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef ben hiç video, fotoğraf falan çekmedim. Gönlümce eğlenmeyi seçtim. Ama zaten hem çok sayıda video falan var hem de yakında tüm konser yayınlanacak merak etme... ^^

      Sil
  6. Benim dikkatimi çeken bir şey. Sırf kızları gördüm videoda erkekler yok muydu? Yoksa erkekler ve kızlar ayrı bölümlere mi aldı? Yoksa çok az erkek bu konsere rağbet etmişti?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok erkek kız ayrımı yapılmamıştı. Ben VIP bölümdeydim. Neredeyse her tarafa baktım ama sadece 2 tane erkek görebildim. Bir arka alanda 3-4 tane daha erkek hayran olduğunu biliyorum. Onun dışında bir kaç erkek daha vardı gördüm, ama onlar da kızlarına ya da eşlerine eşlik edenlerdi. Yani salonun %95i, belki de daha fazlası kızdı.

      Sil
    2. Yanıt için teşekkürler. ^^

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top