Bu etkinlik delisi arkadaşınızın miladını öğrenmek ister misiniz? Belki de istemezsiniz, ama ben anlatmak isterim. Şimdi mübarek işin gücün mü yok nerden geldi aklına bunu yazmak dersiniz. Haklısınız da! Geçenlerde NUEST'in katıldığı K-Pop Festivali'nde yeni bir arkadaş edindim (Merve) ve bu onun ilk etkinliydi. Benim de ister istemez ilk etkinliğim geldi aklıma. Güney Kore etkinliklerinde benim için milat olan etkinlik. Doğum günümden bir sonraki gündü, hiç unutmam. Daha önce internet sitelerinde hayran buluşmaları falan olmuştur bilemem, ama bu benim için ilkti. O günden sonra Jin Mi'de bir çok etkinlik yapıldı ve Kore hayranlarının buluşma mekanı haline gelmişti ki malesef kapandı.
Yıl 2009... Sultanahmet'te Jin Mi isimli bir restoranda, diğer adıyla Han Kuk Kwan, Güney Kore hayranlarının buluşacağı duyuruları yapılıyordu. Tabi o zamanlar Jin Mi açıktı... O restorant benim için çok özeldi, kapanmasına çok üzülmüştüm. Ben Korece öğrenmeye o restoranda Bay Kim'in destekleriyle başlatılan Korece kursunda başlamıştım.


Restorana sahibi Bay Sang Jin Kim, Kore hayranlarıyla buluşmak ve konuşmak istemiş. Ve ben çok heyecanlanmıştım, ama beraber gidebileceğim hiç Kore hayranı arkadaşım yoktu. Tabi o zamanlar şimdiki gibi her üç kişiden biri Güney Kore hayranı değildi. Ben de okul arkadaşımı (Özgü) taktım koluma düştüm yollara. Lakin yer iz bilmez bizler epey bir aradık restoranı. Epey badireler atlattıktan sonra sonunda bulduk yeri, kapı açıktı. Biz de daldık içeri. Malum kaybolmamızın etkisiyle biraz geç kalmıştık herkes açık büfeden nasibini alıp oturmuştu yerlerine. Biz de alalım bir iki şey dedik. O zamandan kalma fotoğraflar da mevcut.



Bu benim ilk Kore yemeği deneyimimdi ve kimbapı ısırarak yeme girişimimden sonra anladım ki kimbap ısırılmaz, tek seferde ağza atılır. Neyse... Arkadaşımla etrafı inceledik, yemeklerden tattık falan derken, bizim gibi geç gelen bir arkadaş daha vardı, e biz de masaya davet ettik, sohbet ettik. Ve kendisi (Kübra) benim ilk Kore hayranı arkadaşım oldu.


Bay Kim daha sonra bir konuşma yaptı, e üstünden epey bir zaman geçtiği için tek kelime kalmadı aklıma ama bir arayayım derken o etkinlikte çekilmiş bir videoyu buldum. Ben, Bay Kim'in solunda pencerenin önünde oturmaktayım. Arada bir kaşım gözüm görünmekte videoda. Etkinliğe, Kore konsolosluğundan yetkili biri de katılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Daha sonra Bay Kim'e hediyeler de verilmişti. İşte bunlar ilk etkinliğimden aklımda kalanlar.



14 yorum Blogger 14 Facebook

  1. böyle bir etkinliğe katılmayı çok isterdimm.. özendim valla şimdi :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz geç sayılmaz. Gelecekteki etkinliklere katılabilirsin hala... :)

      Sil
    2. keşke katılabilsem ne gzl olurdu :)) nerede yapıyosunuz bu etkinlikleri :)

      Sil
    3. Genellikle Korea-Fans ya da Kore Sevenler Topluluğunun etkinlikleri oluyor... :) Aşağıda linklerini vericem. Oralara üye olursan haberdar olursun... Olmadı sağ tarafta twitterım mevcut ben ordan gördüğüm bütün etkinliklerin duyurusunu yapıyorum... :)
      https://www.facebook.com/groups/430125790386180/
      https://www.facebook.com/groups/koresevenler/

      Sil
  2. gelecek seferki etkinliği haber verirsen katılmamak için sebep göremiyorum ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En yakın etkinlik Kore Sevenler Topluluğunun düzenlediği bir etkinlik... Bu hafta sonu... Ben linkini vereyim bir incelemek istersin belki... ^^ https://www.facebook.com/events/198193097006904/

      Sil
  3. Çok güldüm arada bir kaşım görünüyor yorumuna :D vaybe ankarada da böyle şeyler olur mu ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha sağol... :D Bildiğim kadarıyla Korea-Fans'ın Ankara'da da toplantıları oluyor... :)

      Sil
  4. İşte o videonun sahibi benim :D O gün bende çok heyecanlanmıştım. Arkadaş gruplarıyla ara ara buluşsak da ilk defa böyle bir organizasyona katılmıştım bende ^^ Hey gidi günler heyyyy :) Ama güzel bir anı güzel bir hatıra olarak kaldı. Mekan kapanıp gitse de bizde izleri kaldı :) Bu güzel günü sana hatırlattı ve gülümsettiyse ne mutlu bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Video için çok teşekkürler... Çok büyük nostalji oldu benim için... ^^

      Sil
  5. Adımı gördüm hemen daldım buralara... :P
    Ahh, ben de o olaya tanık olmak ve o mekanda bulunmak isterdim...
    Neyse önümüzdeki maçlara bakacağız artık :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha önümüzdeki maçlar var tabi... Büyük derbi Music Bank... :D

      Sil
  6. merhaba bu restoran kapanmış diye okudum bazı yerlerde ama açık mı hala bilginiz var mı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapandı malesef, hatta bildiğim kadarıyla yerine bir Türk restorantı açılmış.

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top