Koreli kız idollerimizin Türkçe twitleri... Yazı dizimizin üçüncü ayağını Se7en'in Türkçe Twiti yazımına gelen yorumlardan esinlendim biraz da aslında. Yorumlar değil de daha doğrusu Esra Kübra Ercan arkadaşımızın yorumu üzerine yazmaya karar verdiğim bir yazıdır. "Yeni bir haber değildir!" uyarısını da eksik bırakmayayım.


Aslında bu yazı kız idollerin yazdığı Türkçe twitleri sizlere sunmaktan çok, kız idollerin yazmadığı twitlere vurgu yapmak için yazıldı. Bu bir yakarış, bir sitem niteliğindedir! Hacı neden kız idollerden yanıt alamıyoruz. O kadar çok kız grubu ve bu gruplarda yer alan o kadar çok bayan idol varken hem de. Bu durum aklıma düştüğünden beri kız idollere twitler atıyorum, ama yok yok yok!

Ben genellikle Kara ve Miss A ağırlıklı twit attım, özellikle onların twitterda oldukları zamanları seçtim. Belki cevap alırım da yazıyı güncel bir haber üzerine yazarım düşüncesindeydim ama sonuç alamadım ne yazık ki. Hadi tamam bizim kızlarımız için varsa yoksa erkek idoller bunu kabul ediyorum, dolayısıyla erkek idollerden gelen cevaplar fazla olacaktır. Ama bir o kadar kız idolleri seven, onların şarkıları olmadan yaşayamayan hayranlar da mevcut, onlar da zaman zaman idollere mesaj atmaktadırlar. Ama sonuç hüsran!

Her neyse... Şimdiye kadar kız idoller tarafından atılmış Türkçe twitleri üşenmedim, oturdum ve araştırdım. Ve o kadar araştırma sonucunda sadece 2 tanecik twite ulaştım. Bu twitler de çok abartılacak türden twitler değil açıkçası. E yavaş yavaş geçeyim madem bu twitlere. 2NE1 Minzy ve Miss A Min bu yazımın baş karakterleri olmayı hak ettiler. Ben bu duruma Double Min Vakası demeyi tercih ediyorum.


İlk olarak 2NE1 Minzy... Tarih 30 Ocak 2011. Minzy Korece, İngilizce, Japonca, Çince, Arapça gibi bir çok dilde günaydın yazmıştı. Ancak oracıkta en sona sanki zorla sıkıştırılmış bir Türkçe kelime de mevcuttu. "Merhaba?" Diğer dillerde hep günaydın yazmış bize gelince niye merhaba diye düşünmüştüm doğrusu. Ama sanırım google translatein azizliğine uğramış olabilir. Evet Koreli kız idollerden Türkçe namına gördüğümüz ilk twit budur. Ne kadar üzücü değil mi?



Gelgelelim ikinci vakamıza! Miss A Min... Tarih 28 Nisan 2011. Google translate tarafından kurban verilmiş bir idol daha. Twitin Türkçe olduğu konusunda herkes hemfikir, lakin yahu Min hatun ne demek istiyor şimdi burada diye iki saniye durup düşünmeyen olmayacaktır eminim. "biz siz kaçırmayın!" mı? Huhhh! Sanıyorum ki bizi takip edin, bizi bırakmayın tarzı bir amacı vardı bu twitte. Amacını bilen ya da farklı bir fikri olan varsa nolur söylesin! Zira ben idrak edemedim altında yatanı.

Benim araştırmalarım sonucunda ulaşabildiğim iki Türkçe numuneyi de böylece sizlere aktarmış oldum. Umarım sevmişsinizdir yazımı. Eğer sizin bildikleriniz ve benim kaçırdığım twitler varsa, nolur benimle de paylaşın lütfen. Aydınlatın beni de. Ya da hiç olmadı belki bir farkındalık yaratıp, kız idollerden cevap almayı teşvik ederim belli mi olur.

4 yorum Blogger 4 Facebook

  1. Ben miss A'yi çok severim ve bu tweet'ten nasıl haberim olmaz?!
    Çok utandım kendimden *__*
    Bunu görmemi sağladığın için teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim efenim ne demek... :) Görevim bir yerde... :D

      Sil
  2. neden bayan idoller türkçe tweet atıyorda erkek idoller atmıyor acaba çok merak ettim cevabını bilen varsa yazsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında erkek idoller kızlara göre daha çok tweet atıyor. Bloga biraz daha bakarsan bir kaç tanesini bulabilirsin. :))

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top