Tabi ki bu yeni bir haber değil dostlar!  



Hatta bayatlamış bir haber uyarayım. Ama şöyle yazı dizisi tadında bir seri düşünüyordum ne zamandır. Ufaktan başlayayım dedim. İlk yazı olarak da Sertab Erener'in bu güzel başarısını düşündüm. Bu haberi ilk gördüğüm zamanlar "ahh bir blogum olsa da yazaydım" düşünceleri vardı hep aklımda. Geçenlerde aklıma geldi. E madem artık blogum var neden yazmıyorum diye.


Ne kaybederim ki? Bunu okuyanlara küçük bir nostalji de yaptırmış olurdum hem. Dedim ya yazı dizisi tadında olacak, yani bir tek bu yazıyla kalmayacak durum.  Hazır A Tale of Two Sister filmini de anlatalı çok olmamışken bunu da araya sıkıştırayım dedim. İyi mi ettim yoksa bir ben mi eksiktim orası sizin seçiminiz.




Evet... Yıl 2003... Sertab Erener, Eurovision şarkı yarışmasını kazanmıştır. Ve her yerde herkesten inanılmaz bir ilgi ve saygı görmektedir. Haklı olarak.


Yıl 2004... Sertab Erener, Eurovision sonrası ilk İngilizce albümü olan  No Boundaries albümünü çıkarmıştır. Bu albüm 2004 yılının Haziran ayında Japonya'da da piyasaya çıktı. 
Ve inanılmaz bir şekilde Japonlar tarafından çok sevildi. Biraz da bundan güç alan yapımcılar, albümün çıkış parçası olan Here I Am şarkısını A Tale of Two Sister filminin Japonya tanıtımda kullandılar. Şarkı filmin soundtrack albümünde de yerini aldı.

Sertab Erener, filmin Japonya galası için çağrılmıştı ve tabi ki gitti. Filmin başrol oyuncuları Im Soo Jung ve benim hayranı olduğum Moon Geun Young ile birlikte Japonya'nın başkenti Tokyo'da filmin galasına katıldı. Kendisine Japon medyası tarafından en az filmin oyuncuları kadar büyük bir ilgi gösterildi.




Ayrıca filmin fragmanı Here I Am şarkısıyla beraber Tokyo'nun Shibuya Meydanı'nda tüm gün sesli olarak barkovizyonda yayınlandı. Bu tanıtım tam 15 gün sürdü. Benim görüşüme göre filmin o esrarengiz ve mistik havasıyla Here I Am şarkısı çok uyumlu olmuş.


E tabi ki filmin galasından fotoğraflarla da süsledim yazıyı. Bu fotoğraflar yıllardır bilgisayarda bir klasörün içinde beklemekteydi. Sonunda bir işe yaramaları beni çok sevindirdi. Galaya dair neredeyse bütün fotoğraflar bunlar. Yazıyı yazarken yeni bir arama yapmadım ama yine de başka fotoğraf bulabileceğinizi sanmıyorum.
Fotoğrafları görenlerin dikkat ettiği ilk şey boy mevzuu oluyor. Sertab, onlardan kısa değil, diğerlerinde sadece topuklu ayakkabı var.

Göğsümüzü kabartan bu fotoğraflar ve yazıyla sizi yalnız bırakayım. Küçük bir öneri daha. Yazıyı okurken arkadan da Here I Am şarkısını dinleyebilirsiniz. Buyrun efenim!


4 yorum Blogger 4 Facebook

  1. vay be (: eski olmasına rağmen ne kadar güzel bir haber cidden (: bende aradım ne görsel var ne video :/ tanıtımı seyretmek isterdim (: yalnız sertab erener çok hoş görünüyor cidden (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet videosu olsaydı çok iyi olurdu aslında, çok merak ediyorum galasında olanları... :) Sertab'a da diyecek laf yok zaten... ^__^

      Sil
  2. yazıyı okurken dinleyemedim müzik sonda olduğu için, ben de yorum yazana kadar dinleyeyim dedim :) teşekkürler yazı için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet orda bir terslik olmuş. Başa koymam gereken şarkıyı sona koymuşum. :D
      Teşekkürler yorumun için. ^^

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top