Aslında bu konu hakkında yazmayı planlamıyordum. Ama twitterdan ve facebooktan çok sayıda soru aldım bu konu hakkında. Halbuki benim tek yaptığım da 23 Şubat'ta Taksim/Tömer'de Kore Cumhuriyeti Büyükelçilik Müsteşarı Sayın Dong Woo CHO tarafından verilen Kore Hükümeti'nin verdiği Yüksek Lisans Bursu hakkındaki toplantıya katılmaktı... Katılamayan arkadaşlar için bir kaç video çektim. Ancak büyük bir kısmını ufak bir aksilik sonucu yanlışlıkla sildim, geri kalanını yükleyeyim en azından dedim. Lakin sanırım bu yarım video, katılamayanların kafasını daha çok karıştırdı. Bunun için özür dilerim arkadaşlar. Bir kısım arkadaşlar da Bay Cho'nun konuşmasını anlayamamışlar...
Videolar:

Neyse işte verilen toplantıda genel anlamda bilgiler de vardı, bu seneye özgü bilgiler de... Bana inanın bu konu hakkında ne konuşuldaysa Kore Kültür Merkezi'nin duyurusunda da küçük başlıklar halinde mevcut! Aşağıda kopyaladım ama kendi gözlerinizle görmek isterseniz linki de vereyim! (2013 Kore Hükümeti Yüksek Lisans Bursu)  
Ama ben toplantıdan aklımda kalan en önemli kısımları size yazayım yine de... Öncelikle başvuru tarihi 18 Mart'a kadar. Bu çok önemli arkadaşlar! Bununla birlikte eğer istenilen belgeler tam değilse direk diskalifiye oluyorsunuz, değerlendirmeye bile alınmıyorsunuz. Toplantıda Bay Cho bu konuda; biz sizden 2 tane referans mektubu istiyoruz, eğer bir tane verirseniz elenirsiniz, demişti. Tam bu kelimelerle olmasa da buna yakındı. :) Ayrıca başvuru için verilen belgeleriniz geri isterseniz büyük bir hüsranla karşılaşırsınız, bu nedenle önemli bir belge ise noter onaylı fotokopisini falan vermenizi öneririm. Bir de belgeler büyük oranda İngilizce ya da Korece isteniyormuş, not transkripti gibi ülkemizde genelde Türkçe verilen belgeler çevrilip, noterde onaylatıp gönderilmeli...
Bunun dışında kontenjan 5 kişi diye üzülmeyin! Belgelerde seçilen 15 kişi mülakat için Ankara'ya çağrılıyor ve aralarından 5 kişi ve artı olarak 2 yedek kişi seçiliyor. Eğer o 5 kişi içinden son anda vazgeçen olursa yedeklere hak doğuyor. Bir de Bay Cho şöyle bir şey söylemişti. Eğer herhangi bir yabancı ülkeden gitmekten vazgeçenler olursa Kore, bu kontenjanı daha çok Türkler için kullanıyor. Bence bu bile çok güzel bir şey... :)
Başvuru yapabilmeniz için Türk vatandaşı olma şartı var. Eğer, ben Türkiye'de okudum ama Türk değilim başvuru yapabilirim gibi bir düşünceniz varsa üzgünüm. Kendi ülkenizden başvuru yapmalısınız!
Sağlık raporu da istenen belgeler arasında. Malum Kore'de uzun süreli bir eğitim söz konusu, bunu sağlık açısından kaldırabilecek kişiler seçilecek.
Yaş sınırı da var. En fazla 40 yaşında olabilirsiniz. Yani 1973'ten önce doğduysanız başvuru yapamıyorsunuz.
Eğer Kore gazisi torunuysanız şansınız daha çok artıyor, ek puan alıyorsunuz. Ama bu konuda da akrabalık derecesi dediğim gibi torun gibi birinci derece akraba olmak lazım ve bunu belgelemeli... Uzaktan akrabaların bu konuya bir yararı dokunmuyor.
TOPİK, TOEFL, İELTS gibi dil sınavlarından da yüksek dereceyle geçenler için de ek puan mevcut. Dil çok önemli bir unsur seçilmekte. İlla İngilizce mi lazım Korecem var olmaz mı? diyenler varsa aranızda Koreceniz olması İngilizce'den daha büyük bir artı. Hatta seçilirken sizi rakiplerinizden bir adım öne atıyor. Ama ola ki Korecem var diyip mülakatta rezil olmayın benden demesi. Ama en azından bu konuda çabaladığınızı bilmelerini sağlayın derim...
Ha bir de bu çok önemli! Belgelerde sakın ha sahtecilik falan yapayım demeyin! Yapan pek çıkmamış şimdiye kadar ancak, nolur nolmaz bir aksilik olur yapmasanız da o duruma düşerseniz falan. Bu kişilerin başvurusu bir daha ele alınmıyormuş ve kara listeye alınıyorlarmış.
Kore hükümet kurumlarında görev yapan ya da onların düzenlediği yarışmalarda dereceye girenler için de ek puan uygulaması var. Bu durum canla başla Kore için gönüllü olanlar için çok güzel bir haber!
Bana en çok sorulan soru ortalama mevzusu oldu. Bay Cho, bu konuyla ilgili 100 üzerinden 80 ortalama olması gerekiyor dedi. Bizim üniversite sistemimizde 4 üzerinden hesaplandığı için açıkçası ben yüzdeye vuramadım. Ama hesaplayın eğer ki baktınız olur gibi bu konuda endişelenmenize gerek yok. Ortalaması bu rakamdan düşük olanlar varsa, benim şahsi fikrime göre en azından şansını denemeliler, eğer gerçekten istiyorlarsa tabi... Her ne kadar benim iyimser bir tavrım olsa da şunu da unutmayın Kore hayranlarının ve Kore'de okumak isteyenlerin sayısı günden güne artıyor. Ve mutlaka ortalaması sizden yüksek olanlar olacaktır. Ben iyimser olmanızı öneririm ama gerçekçiliği de elden bırakmamak lazım...
Ayrıca Kore'de daha önce değişim öğrencisi olarak bulunmamanız veya yüksek lisans yapmamış olmanız gerekmektedir.
Kore Hükümeti'nin açtığı bu 5 kişilik kontenjan dışında bir da Kore üniversitelerinin de kendi kontenjanları da varmış. Baktınız olmuyor, onlarla da iletişim kurabilirsiniz.
Ayrıca seçtiğiniz üniversitelere de dikkat edin. Hep en büyük üniversiteleri seçerek işinizi zorlaştırmayın. Tamam ilk sıraya hayalinizdeki üniversiteyi yazın. Ama iki ve üçe daha az tanınmış üniversiteleri yazmanız sizin için daha iyi olur. Bir sıralama yapın!
(Bu arada ben de Yonsei Üniversitesinin o güzel binasının resmini paylaşayım da belki daha çok şevke gelirsiniz! Cidden çok güzel bir üniversite!!! ^o^)
Toplantıda en çok üstünde durulan konu mülakat olmuştu. Mülakatta karşımıza çıkabilecek sorularla ilgili konuşuldu. Mesela çok klasik bir Neden Kore? sorusu gelecek size ki bu sizi rezil de edebilir vezir de... Örneğin, İngiliz Dili okuyorsunuz ve Yüksek Lisans'ı Kore'de istiyorsunuz. Doğal olarak adamlar soracak madem İngilizce okuyorsunuz Kore'de ne işiniz var? İngiltere, Amerika vs. ne güne duruyor? Eğer ki buna ciddi anlamda akıllı cevaplar verebilirseniz işiniz kolaylaşır. Okuduğunuz bölümlerin Kore'de yapacağınız Yüksek Lisansla size neler katacağını iyice düşünün farkına varın. Bazı bölümlerin ufacık bir artısı da varmış. Mesela tıp, mühendislik gibi bölümleriniz varsa şimdiden şanslı olduğunuzu varsayabilirsiniz. Kore'ye olan ilgileriniz de sorulabilir! Benim mülakata çağırılan bir arkadaşıma Kore yemeklerini sevip sevmediği sorulmuş ve kendisi de sevmiyorum demiş... Şimdi o cevap orada verilir mi allasen diyesi geliyor insanın... :D Daha önce de demiştim Korece bilmiyor olabilirsiniz, bulunduğunuz yerde kurs olmayabilir. Ama en azından internetten falan öğrenmeye çalıştığınızı, bu konuda hevesli olduğunuzu jüriye göstermeniz lazım. Mülakat sırasında jüriler puanları birbirlerinden habersiz veriyorlarmış, yani hepsini etkilemeniz lazım gençler! 
Kolay gelsin! :) 
Eğer sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım... Saçma falan demeden sorun, çekinmeyin! ^^

 


2013 Kore Hükümeti Yüksek Lisans Bursu



2013 yılı Kore Hükümeti Yüksek Lisans Bursu’na öğrenci alımı aşağıdaki şekilde gerçekleşecektir. Başvuru belgelerinin 18 Mart 2013 (Pazartesi)gününe kadar Kore Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi’ne bizzat ya da posta yolu ile ulaştırılması gerekmektedir.

(posta yolu ile gönderimlerde 18 Mart saat 18:00’a kadar Kore Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi’ne ulaşmayan başvurular kabul edilmeyecektir)



1. Seçilecek kişi sayısı: 5 kişi



2. Seçim planı:

- Duyuru: 18 Şubat, Pazartesi

- Belge Teslim Süresi: 18 Mart, Pazartesi’ye kadar

- Belge İnceleme Sonucu Açıklaması: 22 Mart, Cuma

- Mülakat: 28 Mart, Perşembe

- Mülakat Sonucu Açıklaması: 29 Mart, Cuma

* Tarihler değişebilir, değişiklik olması durumunda ilgili kişilere bilgilendirilecektir.

* Sonuçlar telefon ya da e-mail yoluyla bildirilecektir.

* Burs seçim hakkında Seminer

- İstanbul: 23 Şubat, Cumartesi, 14:00, İstanbul Sejong Enstitüsü

(Taksim Tomer, Adres: Katip Çelebi Mah. Tel Sok. No: 47 Taksim, Telefon:

0212 249 1648)

- Ankara: 25 Şubat, Pazartesi, 17:00, Kore Kültür Merkezi

(Adres: Kore Kultur Merkezi, Paris caddesi No: 74, Kavaklidere, Telefon:

0312-468-3050)



3. Başvuru Şartları

- Türk vatandaşı(Kendi ve ebeveyin) olmalıdır.

- Kore’de uzun zaman eğitim almak için sağlık problemi olmamalıdır

- 1973 yılı 1 Eylül’den sonra doğmuş olmalıdır.

- Üniversite lisans veya master diploması olmalıdır. Yoksa 31 Ağustos 2013’e kadar bu diplomaları alabilecek olmalıdır

- Son mezun olduğu okulun bütün sınıfların not ortalaması 100 üzerinden 80 veya 80 üstü olmalıdır.

- TOPİK, TOEFL, İELTS sınav sonuç belgesi olanlara ek puan verilmektedir.

- Kore gazi torunlarına seçmede ek puan verilecektir. Buna uygun kişilerin bunu gösteren belgeyi göndermesi gerekir.

- Korece Konuşma Yarışması gibi Kore Hükümet kurumları tarafından yapılan etkinliklerde dereceye girenler ya da gönüllü olarak çalışanlara ek puan verilecektir. Buna uygun kişilerin bunu gösteren belgeyi göndermesi gerekir.

- Daha önce Kore’de lisans veya değişim öğrenci programına başvurmamış olmalıdır.

* D-2 Vizesi ile Koreye gidenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.(başvuranların daha önce bu vizenin alıp almadığı kontrol edilecektir)

* Başvuranların sadece duyurunun ekinde bulunan Unıversity Information’da belirtilen üniversite ve bölümlere başvurması gerekir

* Seçimi kazanların sahte belge gönderdikleri tespit edilirse kazandığı burs iptal olacaktır ve daha sonra tekrar Kore Hükümet bursuna başvuru hakkı verilmeyecektir.



4. Belge Teslim adresi: Kore Kültür Merkezi, Paris Caddesi, No:74, Kavaklıdere, Ankara

*Başvuru için gönderilen belgeler geri iade edilmeyecektir.

*Sadece bursu almaya hak kazananların Türkçe belgelerini İngilizce’ye çevirip noter onayı alması gerekir.

*Passaport olmayanlar bursu almaya hak kazandıktan sonra verebilir.



5. Danışma: Kore Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi Aslan SEO

(younguk87@gmail.com,0312 468 30 50)

39 yorum Blogger 39 Facebook

  1. Bilgilendirme için çok çok teşekkürler. Yüreğinize sağlık.

    Lise diploması değil mutlaka üniversite diploması gerekiyor öyle mi? TT

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim... :)Yüksek Lisans olduğu için üniversite diploması şart evet... :)

      Sil
  2. öncelikle bilgiler gerçekten çok iyi oldu :) benim sormak istediğim, bu 3 üniversite devlet üniversitesi olmak zorunda mı? bir de sağlık raporu heyet raporu mu olacak? yanıtlayabilirseniz çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim... :)
      Şimdi yalan söylemiş olmayayım devlet üniversitesi mi olmak zorunda, yoksa özel de olabilir mi emin değilim. Daha önce başvuran arkadaşıma sordum, kendisi hepsini kapsıyor dedi. Benim fikrimce de öyledir.
      Sağlık raporu konusunda da yasal geçerliliği olması için heyet raporu gerekiyorsa tabi ki, daha önce böyle bir durumla karşılaşmadım acaba ne derece geçerlidir değildir uzman değilim. Ama yine arkadaşıma danıştım. Kendisinden sağlık raporu yerine bir form doldurmasını istemişler.
      Çok da yardımcı olduğumu düşünmüyorum aslında... Bay Dong Woo CHO, toplantıda ne olursa olsun benimle iletişime geçip soru sorabilirsiniz demişti. Tatmin olmadıysan bir de ona sor derim... :)

      Sil
  3. Bilgilendirme için çok çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Tekrar merhaba
    benım sorum ortalamayla ılgılı
    korece bılmek cok onemlı ama dıyelım kı bır kısının ortalaması sınırda yanı tam yuzde 80 2,64 cıvarı dıgerı 3 un ustunde ama korecesı yok
    bu konuda ne dedı sanırım vıdeonun eksık olan kısmında kalmıs
    korece ortalamanın da onune gecıyor mu_ ortalama ne kadar onemlı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seçim yapılırken bakılan kriterlerden ikisi Korece ve ortalama doğrudur. Ama hangisinin ne derece daha geçerli olduğu meselesinde kesin bir şey diyemem. Ama seminerden aklımda kaldığım kadarıyla Korecesi olan daha önce sayılır. Ama Korecesi olduğunu TOPIK sınavına girip kanıtlamışsa tabi. Eğer ortalamayı geçtiyse sorun yok...
      Senin dediğin gibi özel bir durumda ben sanıyorum ki Korecesi olan ama ortalaması biraz daha az olan kişi yine de diğerine göre daha avantajlıdır. :)

      Sil
  5. Kore konsolosluğunun sitesinde yüksek lisan bursu haricinde lisans bursunun da olduğu yazıyor. eğer biliyorsan bu konu hakkında da bilgi verir misin biraz. mesela kontenjan sadece 2 kişiymiş :( talep ne yoğunlukta oluyor 4 yıllık lisans eğitimini Kore de yapmak isteyenler de çok var mı acaba :s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuya çok da vakıf sayılmam aslında,fakat senin sorun üzerine ufak bir araştırma yaptım... Sanırım sen de buraya baktın. ( http://tr.korean-culture.org/navigator.do?menuCode=201108220013&action=VIEW&seq=44789 ) Ben koşullara, yapılması gerekenlere vs. baktım. Yüksek lisans ile pek bir farklılığı yok gibi. Türk vatandaşı olma, dil ve ortalama gibi kriterler bunda da var. Sanıyorum seçilme süreci ve mülakatların Yüksek Lisanstan hiçbir farkı olmayacak.
      Ama seçilen kişi sayısı azmış gerçekten. 2 kişi... :/ Ama şöyle de bir şey var. Lisans için başvurabilecek kişiler muhtemelen daha azdır. Malum Türk aileleri, liseden daha yeni mezun olmuş çocuklarını Kore'ye göndermeye çekineceklerdir. Kore'de okumak isteyenlerin sayısının büyük kısmının kız olduğu düşünülürse klasik Türk ailesi faktörü daha etkili olacaktır. Yüksek Lisansta bireyler daha bir yaşını başını almış olacağı için sıkıntı yok. Bu açıdan düşündüğümüzde lisans başvurusu daha az olacaktır. Yani seçilme olasılığı az sayılmaz ve gayet de mümkün bence... Eğer böyle bir düşüncen varsa ve kriterlerine güveniyorsan başvurmalısın.
      2013 yılı için başvuru süreci dolmuş. 2014 eğitim-öğretim yılı için düşünüyorsan Eylül sonu gibi açıklama yaparlar yine sitede aklında bulunsun! :)

      Sil
    2. içime su serptin çok sağol :D :D ben de öyle düşünüyorum ama bir de acaba Kore konsolosluğunda çalışan Türklerin çocukları doldurur mu o kontenjanı diye düşünüyorum ole tanıdık bildik falan gönderir belki konsolos :s birde seni twitter den takibe başladım sağ ol sen de almışsın hemen beni takibe ama sana özel mesaj yollayamıyorum ben de funclup a uye olamak etkinliklere falan katılmak istiyorum diyecektim ne yapmam gerektiğini soracaktım sana :)))

      Sil
    3. Sevindim o halde! :)))
      Yok konsolosluktakilerin yakınlarının bu duruma bi etki edeceğini hiç sanmıyorum... Söz konusu bile olmaz! Her şeyden önce mülakatta jüri üyeleri eleme yaparlarken puanları birbirinden tamamen bağımsız şekilde yapıyorlar. Öyle bir durum kesinlikle olmaz, ama hadi oldu diyelim, öyle olsa bile biri yakınına yüksek puan verse diğerleri vermez. :)
      Evet farkettim, ben de geri takip ettim. Oradan da soruların varsa sorabilirsin tabi. ^^
      Aslında belli bir fanclup yok. Koresevenler Topluluğu'nun düzenlediği etkinlikler var. Onların duyurularını bu gruptan bulabilirsin. -> https://www.facebook.com/groups/koresevenler/
      Ama bir de genelde benim katıldığım Korea-Fans.com'un düzenlediği etkinlikler var. Buraya üye ol istersen, gerçekten pişman olmazsın. Türkiye genelinde Kore hayranlarının sahip olduğu en büyük yapılanmadır. Zaten bu seminerler vs. de hep elçilikle işbirliği içinde olan Korea-Fans sayesinde düzenlendi, duyurusu yapıldı. İstanbulda oturduğunu varsayıyorum. Onun duyurularını da bu grupta bulabilirsin. -> https://www.facebook.com/groups/430125790386180/
      Onların haricinde herhangi farklı bir etkinlik vb gördüğümde ben mümkün olduğunca twitterdan duyurmaya çalışıyorum... :)

      Sil
    4. hepsine üye oldum çoook teşekkür ederimm :)))

      Sil
  6. iyi akşamlar. konuya biraz geç katıldım fakat korede yüksek lisans yapma konusunda daha yeni düşünmeye başladım. Endüstri mühendisliği mezunuyum fakat Yükseklisansımı işletme üzerine yaptım. Fakat yükseklisansımı tezsiz olarak bitirdim. Acaba korede buna tezli olarak devam etme hakkım var mı bu burslarla beraber (2014 yılı için)? teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba!
      Aslında benim bildiklerim de burada yazdıklarımdan çok fazla değil... 2014 yılı için henüz duyuru yapılmadı bildiğim kadarıyla, muhtemelen eylülde yapılacak. Sizin özel bir durumunuz mevcut bunu kesinlikle maille ya da telefonla falan onlara danışmalısınız, ben yanlış yönlendirebilirim belki sizi.
      Ama kişisel görüşüm bir sorun çıkmayacağı yönünde... :)

      Sil
  7. Merhaba,öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,biraz saçma ama kafama takılan bir soru var,bursa başvurmadan önce Kore'deki üniversiteden kabul almalı mıyım?Yoksa Konsolosluk beni seçtiğim üniversitelere aday mı gösteriyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok benim bildiğim kadarıyla siz zaten burs başvurusunda bulunurken üniversiteleri de seçiyorsunuz. Sanıyorum ki sizden istenen belgeler ya da doldurmanız gereken formlar arasında onun için de bir şey bulunacak. Yani ikisini de ayrı ayrı yapmanız gerekmeyecek. :)

      Sil
  8. bu burslar 2014 için de geçerli mi? ben lisans öğrencisiyim mesala. hazırlık okuyorum başvuru yapamıyor muyum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2014 yılı için yüksek lisans burs duyurusu yapıldı mı bilmiyorum açıkçası. Siz bu sitede duyurulara bir bakın. ( http://tr.korean-culture.org ) Onun dışındaki tüm şartlar 2014 yılı için de hemen hemen aynı olacaktır muhtemelen.
      Siz henüz lisans düzeyindeymişsiniz. Eğer ki üniversiteyi bitirip yüksek lisans düşünürseniz ancak başvuru yapabilirsiniz. Adı üstünde yüksek lisans bursu... :)

      Sil
  9. Ben turizm meslek lisesi okuduğum için kışın okul dersane yazın staj görüyorum. bu neden le topik sınavlarına girmem imkansız gibi bişey. ben nekadar bilirsem biliyim yinede hiç biri Topik kadar etkilemez. ama bu benim elimde olan bişey de dğil. bunu nasıl halledebilirim ki? Son sınıfım bu sene. busene sonu başvuru yapıcam ama etkinliklerde ki görevlilere ve resmi yerlerde konsoloslluk ve elçilik gibi yerlerde görev alanlara da ek puan verilecekmiş. İzmir de nerde nasıl yaparım onuda bilmiyorum. Çünkü sadece ankara istanbul için gerçeli galiba!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallaha senin işin zormuş cidden...Topik olmasa bile internetten bir şekilde öğrenmişsen çok da sorun olacağını sanmıyorum. Zaman zaman diğer şehirlerde de etkinlikler oluyor aslında.

      Sil
  10. Aynen öylee işim çok zor. Ne İzmir de doğru dürüst(hatta hemen hemen hiç) konsolosluğun yaptığı etkinlikler oluyo
    ne de girebilceğim bir topik sınavı. Hadi ben sınavı geçtim sınavında değilim ama yinede biraz haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bursu kazananları araştırıyorum ama yok bulamadım dahaa :((

    YanıtlaSil
  11. iyi geceler ben kore de eğitim programlarında veya özel eğitimde doktora yapmak istiyorum. Doktora bursu var mı not genel ortalamam 90 bana yardım eder mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanıyorum ki doktora da yüksek lisans içinde sayılır. Ama daha sağlıklı bilgi için konsolosluktan birine falan sormanız daha iyi olur tabi. Not ortalamanızın yüksek olması kesinlikle size çok yardım eder. Hatta çok kişinin önüne geçmenizi sağlar... ^^

      Sil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba bilgilendirme için çok teşekkürler :)
    Benim sorum ortalama hakkında
    -"Son mezun olduğu okulun bütün sınıfların not ortalaması 100 üzerinden 80 veya 80 üstü olmalıdır."
    mezun olduğum ortalamamı 80 nin üzerinde olacak yoksa her yılın ortalaması mı 80 nin üzerinde olacak anlamadım bir türlü. Beni aydınlatırsanız bu konuda çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  14. merhaba ben lisans eğitimi almayı düşünüyorum ve burs imkanlarını araştırıyorum. Kore hükümet bursu için gerekli bilgilere baktım. Fakat kafam karıştı. Başvuru formu, sözleşme, okuma planı... İstediğim bölüm Türkiye ile denkliği bulunan Seoul national ve Yonsei üniversitelerinde var.
    Başvuru formu mail sayfasında yok. Acaba üniversitelere başvuruyu önceden yapmam mı gerekiyor... Kafam karıştı. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de sözleşme, okuma planı nedir? :) liseden bu sene mezun olduğum için bu tür işlerde tecrübem yok. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası bu konuda sizi çok da aydınlatabileceğimi düşünmüyorum. Çünkü birebir başvurmuş değilim. O yüzden demek istediklerinizi tam olarak anlamadım bile açıkçası. Başvuran, mülakata çağırılan ya da burs kazanan bir kaç arkadaşım var ama, onlarla da sürekli iletişim halinde olamıyorum. İyisi mi siz elçilikle iletişim kurun. Eminim sorularınıza benden daha iyi cevap vereceklerdir. Yukarıda mail adresi ve telefonu bulabilirsiniz, ama ben buraya da ekleyeyim.

      Kore Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi Aslan SEO
      (younguk87@gmail.com,0312 468 30 50)

      Sil
    2. İyi günle Sinem hanım. Cevap için teşekkür ederim. Kısa zamanda iletişime geçeceğim.

      Sil
    3. Tam anlamıyla yardımcı olamadım aslında, ama yine de rica ederim... :)

      Sil
  15. Kore'de Türk dili ve edebiyatı veya tarih gibi sosyal bilimlere yönelik yüksek lisans yapılabiliyor mu? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne desem yalan olur, ama varsa bile özellikle Türk dili edebiyatı için ne alaka derler insana... Zor yani. :D

      Sil
  16. Diyelim ki ilk sene mülakata elendi k .seneye de girme şansımız oluyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç olsa da cevap vereyim dedim. Ben şansın oluyor diye biliyorum.

      Sil
  17. çocuk gelişimi, sosyal hizmet , sosyal bilgiler öğretmenliği bölümleri ie yüksek lisans yapmak mümkün mü ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O durum üniversiteden üniversiteye değişiyordur. Ama mutlaka bu bölümlerle ilgili yüksek lisans yapabileceğin bir üniversite mevcuttur. :)

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top