Ürpertici Romantizm… Kore sinemasında pek görmeye alışık olmadığımız çok değişik bir tarz Korku ve komedi iç iç Aslında Son Ye Jin e karşı ezelden gelen bir antipatim olmasına karşı inadımı kırıp bu filmi izlemeye karar verdi Film muhteşem olsa da Son Ye Jin'e olan önyargımı değiştirme konusunda işe yaramadı ne yazık ki.


 Adı: Chilling Romance
Yönetmen: Hwang In Ho
Yazar: Hwang In Ho
Türü: Gerilim, Romantik, Komedi
Süre: 114 Dakika
Yıl: 2011



Filmdeki esas kızımız aslında önceleri herkes gibi normal bir kızdır. Ancak bir gün okul otobüsü nehre düşmüştür ve en yakın arkadaşı o kazada ölmüştür. Çünkü onları kurtaran kişi arkadaşı yerine ona suni teneffüs yapmayı seçmiştir. Bunun nedeni filmin kilit noktalarından biri söylemek olmaz. İşte o günden sonra kızımız, arkadaşının nefret dolu hayaletiyle uğraşır.


O da yetmez, yardım isteyen başka hayaletler de kızımızın peşini bırakmaz. Ailesi bile artık ondan korkmaya başlamıştır ve yurt dışına onu bırakıp gitmişlerdir. Kızımız o günden beri hep yalnızdır, arkadaşları bile onun tuhaflığından korkmaktadır. Sadece 2 arkadaşıyla yalnızca telefonda görüşmektedir.


Kızımızı bir gün acemi sihirbazımız keşfeder ve onun bu gizemli halini görünce yeni bir gösteri aklına gelir, kızımızı da her şeyden habersiz hayalet rolünde oynatır. Tüm arkadaş davetlerini de reddettiği için ondaki bu gizemi çözmeye çalışır.Bir şekilde hayaletlerle bu genç sihirbazımız da tanışır ve kızımızı git gide anlamaya çözmeye çalışır. Yavaş yavaş da yakınlaşırlar.


Hem gerilim, hem romantizm o kadar güzel harmanlanmış ki resmen bayıldım. Son sahnelerdeki sihirbazımızın arkadaşının hayalet ile iletişimi de çok eğlenceliydi. Kızın sarhoş olduktan sonraki halleri de izlenmeye değerdi.


"Seninle çıkmaya çok korkuyorum. Yalnızken hep arkamda bir şeyler varmış gibime geliyor. Uzandığımda biri gözünü dikip bana bakıyor sanki. Korkudan uyuyamamanın ne kadar zor olduğunu biliyor musun? Bundan sonra hiç mışıl mışıl uyuyamayacağım. Ama....... Sana ne olacak peki? Ben şimdiden bu haldeysem sana ne olacak peki? Senin yalnız olduğunu düşünmektense, arkamda bir hayaletin olmasını tercih ederim. Korku filmlerindeki bayan oyuncular hakkında ne dediğimi hatırlıyor musun? Aşık olmazlar. Çünkü film, yalnızken daha korkunç olur."

5 yorum Blogger 5 Facebook

  1. bu filmi deli gibi gülerken aynı zamanda köpek gibi korkarak izledim.. gerçekten çok ama çok güzel bir senaryosu vardı.. o klasik hep görmeye alışık olduğumuz şaşkın kız akıllı erkek senaryolarından çok daha akıllıcaydı.. özellikle diyaloglar gerçekten çok başarılıydı..bence gerçekten izlenmesi gereken bir film... sende ne güzel anlatmışsın böyle kısa ve öz.. seviyorum böyle dolandırmadan o şunu yapmış filmde bu bunu giymiş demeden böyle kısa ama özendirici yazıları.. ellerine sağlık dostum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumların gerçekten çok mutlu etti beni... :) Üslubum hoşuna gittiyse ne mutlu bana...

      Sil
  2. film izlemeden önce bloğuna uğruyorum ve hangisini izlesem bir bakıyorum.. genelde aynı tarz filmlerden hoşlanıyoruz sanırım bu yüzden de başka yerlerdeki uuuupppuuzun ve filmin sonunda "aslında adam ölüyyymüüşşş" diye filmi koparan cümleler kuran yazıları okumak yerine senin bloğundaki tanıtımları okuyorum... sırayla tüm filmleri izleyecem.. daha çok film tanıt bu yüzden lütfennn :)))

    YanıtlaSil
  3. Son Ye Jin neden sevmiyorsun çok merak ettim :) eminim biryerlerde sebebinide yazmışsındır ama bulmak çok zor gibi şuan anlatırsan yada o haber linkini verisen sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında öyle spesifik bir nedeni yok, ama ne bileyim. Hani bir insanı görür görmez kanın ısınmaz bir türlü sevemezsin ya bendeki de o hesap. Oyunculuğu çok yapmacık geliyor bana, onun oynadığı yapımlara alışmam oldukça zaman alıyor. :/

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top