Yaratık... Kore'de en çok izlenme oranına sahip filmmiş. Bilindik klişe bir kurgusu olmasına karşı oldukça güzel işlemiş bir filmdir. Benim Han Nehrine beslediğim özel sevgiden dolayı izlediğim bir filmdi. Artık Han Nehri'ne bir adım yaklaşabileceğimi sanmıyorum. Daha ziyade aklımda çeşitli komplo teorileri ile kendi kendimi yerim herhalde. (Edit: 2017 yılında Han Nehrinin üstündeki köprüden geçtim, mutluluktan aklıma bile gelmedi.)


Adı: The Host
Yönetmen: Bong Joon Ho
Yapımcı: Choi Yong Bae & Jang Joon Young & Joh Neung Yeon
Yazar: Baek Chul Hyun & Bong Joon Ho & Ha Won Joon
Türü: Fantastik, Bilim Kurgu, Gerilim, Dram, Korku
Süre: 119 Dakika
Yıl: 2006


Kötü niyetli yabancıların elinden Han Nehri'ne karışan kimyasal maddeler bir deniz yaratığının mutasyona uğramasına neden olur. Bir gün bu yaratık karaya çıkar. Ama ne ortaya çıkmak. Çıkmakla da kalmaz büyük bir kaos içinde Han nehri kıyısındaki her şeyden haberisiz insanlara saldırır, deyim yerindeyse gafil avlar.


Nehir kıyısında bir büfe işleten, buradaki küçük kulübelerinde oturan ailenin de küçük kızlarını kaçırır. İlk önce kızın öldüğünü düşünürler,  ancak kızın babasına telefon etmesiyle büyük bir umut ışığı doğar. Aile karantinaya alındığından hiç bir yere gitmesine izin verilmez, üstüne bir de yetkililer aileyi ciddiye almaz. Hem peşlerindeki o kadar insandan kaçmak hem de yaratığın yuvasını bulup kızlarını kurtarmak o kadar kolay olmayacaktır.


"Baba! Kurtar beni!"

*SPOİLER!* Yaratığın saldırma sahnesi... 

2 yorum Blogger 2 Facebook

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top